Kategorier Senaste nytt
  • Nu stärker vi sortimentet med snäckväxlar från Girard

    Vi erbjuder snäckväxlar med enkel eller dubbel axeltapp alternativt hålaxel. Förstärkta lager gör att utgångsidan tål höga sidkrafter och självklart kan du välja mellan snäckväxlar i olika precisionsklasser.

  • Besök Aratron på Elmia Subcontractor

    Den 13-16 November finns vi på plats Elmia Subcontractor i Jönköping, monter A09:24. Vi visar produktnyheter och hela vårt sortiment av komponenter samt delsystem.

  • Att kundanpassa gasfjädrar smakar mer än det kostar

    Tvärtemot vad många tror är det i regel inte dyrare att kundanpassa gasfjädrar för att uppnå optimal funktion. Det som snarare kan bli dyrt är att initialt välja fel och sedan behöva byta efter en kort tid. Efter att först göra en grundlig genomgång av era behov anpassas bland annat dämpning, färg, oljedensitet och packning.

11 September 2018 | Gasfjädrar

Välkomna till Aratron.

För oss och alla våra kunder med behov av lösningar inom automation, linjärsystem, mekanik och systemlösningar har vi goda nyheter. Vi är nämligen mycket glada att presentera Pascal och Robert som rekryterats till Aratron för att förstärka vårt team ytterligare.

Hej Pascal! Vem är du?

Jag heter Pascal Duras och är en trevlig, positiv kille som är 33 år gammal och har ett livslångt intresse för mekanik och teknik.

Vad gör du när du inte sätter dina tankar i rörelse på Aratron?

Jag försöker hålla mig i form och träna. Sen gillar jag att umgås med vänner och äta gott.

Du kommer arbeta som försäljningsingenjör, vad gör en sån?

Mitt specialområde är automation och systemlösningar. Det betyder att jag är mycket ute hos kunder och potentiella kunder för konsultation, för att se hur vi kan hjälpa till med att hitta lösningar som tillgodoser deras behov.

Hur kan du hjälpa våra kunder att hitta ännu bättre lösningar?

Jag är utbildad maskiningenjör vid KTH och har jobbat som konstruktör i 9 år. Men jag har skruvat, byggt och mekat med applikationer och teknik sedan lång tid tillbaka. Med min långa erfarenhet och breda kunskap så har jag lätt att sätta mig in i kundernas behov. Och hitta lösningar.

Ge oss en spännande spaning. Vad kommer våra kunder få se mer av i framtiden när det gäller automation?

En trend vi ser är att intresset för elektromekaniska applikationer fortsätter att öka.

 


 

Hej Robert! Vem är du?

Jag heter Robert Wingård, är 42 år och kommer från Skövde.

Vad gör du när du inte sätter dina tankar i rörelse på Aratron?

Jag har ett stort intresse för bilar, motorcyklar och det mesta som åker fort och har en motor – eller flera! Det har blivit mycket mekande i garaget genom åren.

Du kommer arbeta som försäljningsingenjör, vad gör en sån?

Som försäljningsingenjör är jag ute mycket hos kunder och säljer lösningar och expertis. Mitt huvudfokus där är linjärenheter och det mekaniska.

Hur kan du hjälpa våra kunder att hitta ännu bättre lösningar?

Jag är utbildad specialmaskinskonstruktör och efter 11 år har jag en bred kunskap inom allt som rör linjära rörelser och automation.

Ge oss en spännande spaning. Vad kommer våra kunder få se mer av i framtiden när det gäller Linjärsäljare?

Jag märker att fler och fler kunder efterfrågar den konsultation som ingår när man väljer oss. Trenden är att fler kunder vill göra saker snabbare, vilket ökar efterfrågan.