Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.
  • Section Break

Dela länk

Kopiera länken nedan för att dela den aktuella produkten.

Halvkapslade växlar

Precisionsväxlar eller robotväxlar som de ofta kallas är växlar av cykloidtyp. Principen bygger på en tvåstegs växel där första steget är en kuggväxel och andra steget är en excenterrörelse. Detta ger en mycket hög noggrannhet, hög styvhet och lågt tomgångsmoment. Förhållandet mellan prestanda, vikt och pris är mycket gynnsamt.

De halvkapslade växlarna, d.v.s. RV-modellerna, saknar kapsling på ingående sida och skall integreras i  maskinkonstruktionen på så sätt att växeln blir kapslad. Denna lösning ger maximal kompakthet men ställer krav på ”eget” konstruktionsarbete för rätt funktion. Vanliga användningsområden är medicinsk utrustning och industrirobotar.

Egenskaper:
• Hög vridstyvhet
• Tål mycket hög chocklast
• Stora vridmoment/tiltmoment
• Lågt spel, under 1 bågminut

Leverantörer

RV-N

Ny kompakt serie som har ännu bättre prestanda än RV-E serien nedan.

Storlekarna är anpassade så att en storlek mindre RV-N matchar en storlek större RV-E växel både mått och prestandamässigt. Den har ett integrerat lager på utgångsaxeln som gör att den kan ta mycket stora laster, vidareutvecklad produktionsteknik ger mycket god livslängd även vid stor belastning.

Vridmoment: 245-7000Nm

Utväxling: 41:1-284:1

RV-E

Denna modell har ett integrerat lager på utgångsaxeln

Det gör att den kan ta mycket stora laster, axiellt, radiellt och framförallt höga tiltmoment.

Vridmoment: 58-14715 Nm
Utväxling: 31:1-257:1

RV-C

Samma RV-växel SOM E-modellen men med hålaxel, integrerat lager på utgående axel.