gasfjadrar aratron

Kundanpassade gasfjädrar för höga krav

Kundanpassning av gasfjädrar är oftast inte dyrare än standard. Däremot kan det bli dyrt om man väljer fel från början – en gasfjäder som inte är anpassad för användningsområdet kan behöva bytas ut efter kort tid och då till en betydligt högre kostnad.

Vår tyngdpunkt ligger på kundanpassade gasfjädrar för OEM-kunder med specifika behov. Vi gör en grundlig genomgång av kundens behov och krav för att kunna leverera den optimala produkten och ser till att du får rätt packning, rätt oljedensitet och rätt hastighet på gasfjädern för den perfekta känslan i applikationen. Vi kan anpassa storlek, längd, färg, typ av fästen och du väljer om du vill ha den i rostfritt eller syrafast utförande, med eller utan dämpning.

Gasfjädrar för sjöfart, livsmedel och medicinsk utrustning

I båtar ställs ofta höga krav på både design, kvalitet och anpassning för olika miljöer och där är våra gasfjädrar mycket väl anpassade. Vi har även livsmedelsgodkända gasfjädrar med rapsolja, framtagna särskilt för livsmedelsindustrins höga miljökrav.

Gasfjädrar som används i medicinska applikationer måste tåla rengöring med kemikalier och hett vatten. Våra gasfjädrar återfinns också i en mängd applikationer som till exempel fordon, möbler, rehabutrustning, rullstolar, luckor och förpackningsmaskiner.

Lagerförda gasfjädrar för omgående leverans

Vi har även ett brett standardsortiment av gasfjädrar för omgående leverans. Lagergasfjädrarna är försedda med en ventil som vi kan justera trycket på, beroende på användningsområde. Det finns även ett stort utbud av tillbehör i lager.

Lär dig kraftreducera din gasfjäder själv, se vår instruktionsvideo