Senaste nytt
  • Tack Elsa och Noa!

    Så var det dags att tacka av våra fantastiska Tekniksprångspraktikanter, tillika nybakta robotprogrammerare efter vårens praktik hos Aratron. Snyggt jobbat Elsa och Noa!

  • Följ oss på LinkedIn!

    Följ oss på LinkedIn för senaste nytt inom linjärsystem, transmission, automation och kundanpassade systemlösningar. Det är här vi sätter dina tankar i rörelse!

  • Energibesparing på upp till 80% med innovativa BRECOroll

    BRECOroll är en innovativ polyuretankuggrem med integrerade rullar direkt i kuggarna - idealisk för materialtransport!

21 Mars 2022 | Aratron

BRECO® lanserar 3D-print av profiler

BRECO® har lanserat en patenterad lösning för seriell 3D-print av unika profiler för kuggremmar.

En 3D-printad profil är en tids- och kostnadseffektiv lösning, i första hand tänkt för mindre partier samt i prototypsammanhang, där man slipper kostsamma formgjutningar med långa leveranstider eller CNC-fräsningar med komplexa profilgeometrier. Med en 3D-printer möjliggörs framtagning av prototyper liksom eventuella omjusteringar av dessa mer eller mindre över en natt.

Skrivaren som är speciellt utvecklad för BRECO® 3D-printar profilerna i en termoplastisk polyuretan, vars mekaniska egenskaper är helt jämförbara med den polyuretan som används i BRECO® kuggremmar.

Med en nyutvecklad robot kan profilerna även appliceras automatiskt på remmen, med hög precision och minimerad tidsåtgång.

3D-printprocessen lämpar sig bäst för prototyper eller små partier och där inte profilen är alltför stor (med hänsyn till printtiden).

Vill du veta mer? Kontakta oss, så berättar vi mer!