Det här är aratron Det här är aratron

När du ser på världen med våra ögon, kan du räkna med att allt rör på sig

Förmågan att överföra kraft går hand i hand med konsten att kontrollera rörelser. Och inom tillverkningsindustrin finns det få som bemästrar rörelser såsom vi gör. Att påstå att vi har dem på hjärnan är en underdrift.

När ditt behov är den fulländade gasfjädern, en linjärenhet för precis positionering eller en kuggremsdrift stark nog att snabba upp hela produktionslinjen, är det till våra applikationsexperter du ska vända dig. Vi har fördelat vår expertis på två produktavdelningar – linjärsystem och transmission – som skär genom varandra, vilket ytterligare stärker vår kunskapskultur.

Men all kunskap i världen är bortkastad om den inte kommer dig till nytta. Så i varje projekt vi är en del av är vårt mål att stärka kundens konkurrenskraft. Detta uppnår vi genom att konstruera applikationer som är optimerade efter projektets unika förutsättningar. Ibland med hjälp av de billigaste komponenterna till hands, ibland de dyraste; ännu oftare utför vi en hundraprocentig kundanpassning. Det som uppnås när vi får bidra från idé till färdig produkt är minskat slitage, färre driftstopp och lägsta möjliga totalkostnad räknat över decennier i stället för budgetår.

Det är så vi rullar.

Se filmen om Aratron

Dom kallar oss förstådigpåare

När andra konkurrerar med pris vet vi att service är ett starkare erbjudande. Engagemang, entusiasm och förmågan att snabbt lösa våra kunders problem, har ända sedan starten 1971 varit nyckeln för oss till varaktiga relationer. Att vi än i dag arbetar med kunder från 70-talet skvallrar om att vi är på rätt spår. Men vi är inte endast ute efter långa relationer. Fläckfri integritet, kunskap och en yrkesstolthet som ger oss modet att hantera problem och stå upp för de optimala lösningarna, är lika viktigt för oss – och i slutändan lika viktigt för dig. Vi håller vad vi lovar, visar på resultat och om vi gör något fel kommunicerar vi det snabbt och i klarspråk.

Tack vare den genomgående höga tekniska kompetensen hos våra medarbetare, kopplat med en kontinuerlig strävan att lära oss mer om våra kunders applikationer och övriga marknadens produkter, får vi ofta förtroendet att hjälpa och utbilda våra kunder. Att denna ambition märks ute hos kunderna har vi fått besked om genom ett flertal marknadsundersökningar det senaste årtiondet. Gång på gång har vi stuckit ut i branschen som det företag som visar mest förståelse, ansvar och kunskap. För oss är detta belöningen av att vara ett lärande och kunskapsbärande företag!

Förstådigpåare

Aratron i korthet

Aratron erbjuder högkvalitativa transmissioner och linjärsystem samt moduler för linjär och roterande rörelse. Vi samarbetar tätt med den svenska OEM-industrin och hjälper konstruktörer och inköpare att hitta tekniskt och ekonomiskt optimala lösningar. Vi är applikationsexperter inom förpackning, materialhantering, medicin, automation och ergonomi. Våra kärnvärden är; Kunskap, Service och Integritet.

Med Nordens starkaste teknikhandelskoncern i ryggen

I dag företräder vi ett tjugotal välkända tillverkare från Europa, USA och Asien. Och tack vare att vi ingår i teknikhandelskoncernen Addtech, med ca 130 dotterbolag och en omsättning på cirka tio miljarder kronor, har vi tillgång till ett världsomspännande nätverk av tekniskt innovativa samarbetspartners.

I Asien arbetar vi tillsammans med våra asiatiska koncernkollegor på Nordcomp för att finna produkter och affärsmöjligheter, kontrollera kvalitet och produktion samt få lokalt stöd med ekonomi och administration. En fot i varje kultur ger oss förmågan att göra rätt affärer.

Systerbolag

Vi har ett nära samarbete med ett flertal ledande tillverkare av mekaniska och elektromekaniska komponenter och delsystem. Våra systerbolag i Norden arbetar på liknade sätt. Här nedan finns länkar till deras respektive hemsidor.

Samarbetet med vårt systerföretag Compotech är värt att lyfta fram särskilt, då deras motorprogram kompletterar vårt eget produktutbud på ett sätt som gagnar dig som kund.