Ibland duger normal kvalitet, andra gånger endast vår

På Aratron vill vi att du ska kunna förvänta dig mervärde som standard. Därför anpassar vi våra produkter efter kundens behov, inte tvärtom. Den inställningen resulterar i att hela tre fjärdedelar av allt vi levererar från vår mekaniska verkstad i Solna, har genomgått någon form av kundanpassning.

Här i verkstaden tillverkar vi våra världsberömda kuggremshjul (mer om dem nedan), men har också också egen tillverkning och anpassning av linjärenheter i aluminium­profil, drivna antingen av kuggrem eller kulskruv och lagrade antingen av rullar eller skenstyrning. Dessutom förädlar vi produkter i form av skenkapning, ändbearbetning av kulskruvar, skärning av kugg­remmar, gasfjäderpåfyllnad samt olika delmontage.

 

Kuggfräsning till kuggremshjul

Tillskärning av PU-kuggrem

aratron egen tillverkning

Halvfabrikat av kuggremshjul

Kapning av skenstyrning

Delmontering av robotåk.

Lasermärkning av kuggremshjul.

Gasfjäderpåfyllning

Kuggremshjul märkta Aratron är ett begrepp i branschen

Våra egentillverkade kuggremshjul håller en kvalitetsnivå som är oöverträffad globalt. Tack vare detta garanterar vi dig kuggremmar som inte slits ut i förtid, vilket öppnar upp för stora besparingar och färre driftstopp.

Denna standard är möjlig att upprätthålla eftersom vi har behållit expertisen och hantverkskunnandet i våra egna lokaler, i stället för att flytta produktionen utomlands. Det ger oss möjligheten att tillverka kuggremshjul enligt kundernas ritningar, till de flesta sorters remprofiler, med hög tolerans, i små och medelstora serier. Allt till leveranstider som närmast motsvarar katalogvarors.

kollage_artikel_egentillverkning

Tre fjärdedelar av alla leveranser från vår mekaniska verkstad i Solna, har genomgått någon form av kundanpassning.

Skillnaden syns med blotta ögat

Där serieproducerade kuggremshjul är fulla av mindre skavanker såsom repor och fördjupningar, lyser våra med enastående ytfinish. Ändå är det viktigt att framhålla att det här inte är en kosmetisk fråga. Det vanligaste problemet vid kuggremsdrift är att själva remmen går av. Vår erfarenhet säger oss att det sällan är fel på remmen när detta sker. Felet går i stället att finna i kuggremshjulets små imperfektioner, som redan vid låga hastigheter sliter ut remmen i förtid. Att kvalitet lönar sig i längden är ingen underdrift.

Se filmen om världens bästa kuggremshjul

Montering av kundunika linjärenheter i vår verkstad

Linjärenheter AL/AP är ett system vi själva tagit fram för att få anpassningsmöjligheter och stabilitet i kombination med en intressant prisnivå. Linjärprogrammet består i grunden av aluminiumprofil i 2 storlekar: 110 x 84 mm och 190 x 84 mm.

Profilerna är av så kallad hålrumsprofil med sluten ytterkontur. Detta gör att systemet får en hög bärighet samt torsionsstyvhet. Linjärenheterna utgör därför i många applikationer direkt ett byggelement utan att stödjas upp av något stativ.

Linjärlagringen kan vara antingen med rullar mot slipade runda axlar eller skenstyrningar och drivning med kuggrem alternativt kulskruv. I vår verkstad monterar vi således ihop dessa enheter och anpassar åkplattor samt drivaxel för din växel.

Kontakta oss!

Vill du veta mer om våra kundanpassade lösningar?

Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.

  • Section Break