Senaste nytt
  • Vi är stolt barnsupporter!

    Vi är stolt barnsupporter! Med såväl små som stora bidrag till barncancerfonden kan vi alla vara med och hjälpa till att förebygga och bekämpa cancer hos barn. Var med i kampen du också!

  • Linjärenheter HX från Hiwin

    HIWIN Mikrosystem sätter nya design- och kvalitetsstandarder för linjärenheter med kuggremsdrift, kulskruvsdrift eller linjärmotordrift.

  • Kom och träffa oss på Elmia Automation!

    Kom och hälsa på oss under Elmia Automation, 14-17 maj 2024. Vi ses i monter D01:31!

03 April 2023 | Aratron

Energibesparing på upp till 80% med innovativa BRECOroll

BRECOroll är en innovativ kuggrem av polyuretan med integrerade rullar direkt i kuggarna. Remmen är idealisk för tillämpning i system för materialtransport, där kuggremmen ofta kan vara mycket lång och en stödskena nästan alltid krävs för att stödja remmen. Stödskenan skapar dock både friktion, extra energiåtgång och slitage med tiden. Den innovativa lösningen är – integrerade rullar i kuggremmen!

Med rullfriktion minskas energiåtgången med 80%

Rullarna i kuggarna ersätter glidfriktionen med rullfriktion, vilken är betydligt lägre – särskilt när man transporterar tyngre objekt. Med reducerad friktion och därmed även möjlighet till att använda en mindre och energisnålare drivmotor i applikationen, kan energiåtgången minska med 80% och ge stora kostnadsbesparingar!

En minskad friktion genererar även minskat slitage, ökad verkningsgrad för transmissionen samt längre livslängd på remmen och applikationen.

BRECOroll är i öppen längd och kan anpassas helt utifrån behov. Vill du veta mer? Här kan du ladda hem ditt produktdatablad!

Gå vidare till BRECOroll i våra produktsidor genom att klicka här!