Senaste nytt
  • Tack Elin och Elias - våra Tekniksprångare!

    Fyra månader går fort! Stort tack till Elin och Elias, våra Tekniksprångspraktikanter, för ert fina arbete hos oss under er praktik!

  • Vi är stolt barnsupporter!

    Vi är stolt barnsupporter! Med såväl små som stora bidrag till barncancerfonden kan vi alla vara med och hjälpa till att förebygga och bekämpa cancer hos barn. Var med i kampen du också!

  • Linjärenheter HX från Hiwin

    HIWIN Mikrosystem sätter nya design- och kvalitetsstandarder för linjärenheter med kuggremsdrift, kulskruvsdrift eller linjärmotordrift.

02 Februari 2016 | Bromsar

Förberedd för det nya hissdirektivet 2014/33/EU

Säkerhetsbromsar från tyska Mayr® uppfyller redan alla förutsättningar. De nya hiss standarderna EN 81-20 och EN 81-50 är avsedda att göra de europeiska hissar ännu säkrare. Mayr® är den första bromstillverkaren som redan genomfört de nya standarderna. Företaget har redan fått certifikat TÜV Süd för alla berörda hissbromsar enligt direktiv 2014/33 / EU, som kommer att bli bindande för alla tillverkare den 20 april 2016.

För att alltid säkerställa en så hög nivå på driftsäkerhet som möjligt i hissar, är Mayr® säkerhetsbromsar föremål för noggranna kvalitetskontroller. Före leverans, testas alla bromsar och kalibreras samt funktionsrelevanta värden dokumenteras. En elektronisk databas i vilken mätvärden tillsammans med tillhörande serienummer lagras garanterar 100 procent spårbarhet i processen. Dessutom är Mayr® hiss bromsar utrustade med ett patenterat bullerdämpningssystem. Ljudet är praktiskt taget obefintlig och ligger under 50 dB (A).

 

Kontakta vår produktspecialist på säkerhetsbromsar, Urban Grimlund, 08-4041633 eller urban.grimlund@aratron.se för mer information