Senaste nytt
  • Tack Elsa och Noa!

    Så var det dags att tacka av våra fantastiska Tekniksprångspraktikanter, tillika nybakta robotprogrammerare efter vårens praktik hos Aratron. Snyggt jobbat Elsa och Noa!

  • Följ oss på LinkedIn!

    Följ oss på LinkedIn för senaste nytt inom linjärsystem, transmission, automation och kundanpassade systemlösningar. Det är här vi sätter dina tankar i rörelse!

  • Energibesparing på upp till 80% med innovativa BRECOroll

    BRECOroll är en innovativ polyuretankuggrem med integrerade rullar direkt i kuggarna - idealisk för materialtransport!

24 Oktober 2019 |

MG3 – nyhet i MG-serien för de riktigt små applikationerna

MG är en serie skenstyrningar i miniatyrutförande från HIWIN, lämpad för de riktigt små applikationerna, såsom t ex kameror eller medicinsk utrustning. Låg vikt med kompakt byggmått samt en gotisk bågkontaktdesign som ger hög precision och styvhet vid momentbelastningar i alla riktningar. MG-serien erbjuder också korrosionsskydd med en specialklass av rostfritt stål för kompatibilitet i olika arbetsmiljöer. MG-serien finns i en smal blocktyp (MGN) samt även med större bredd (MGW). Det senaste tillskottet i MG-serien är MG3 – som är den allra minsta storleken i serien – lämpad framför allt för medicinsk utrustning (rena miljöer) med mycket begränsade byggutrymmen, kameror eller i de allra minsta precisionsmätinstrumenten.

Andra nyheter från Hiwin:

MG-EL – den självsmörjande skenstyrningen
Skenstyrning med färdigmonterade smörjmoduler som smörjer skenan kontinuerligt under rörelse, vilket ger en mer effektiv smörjning, minimerar underhållet och förlänger livslängden. Moduldesign för enkel installation.

 

AG seriesBild som illustrerar höjdskillnad

AG – styrning av X/Y-rörelser med hög precision
AG-serien är en skenstyrningsserie för X/Y-axelrörelser, där hög precision och god vridstyvhet krävs. Designad med låg bygghöjd (15-20% lägre än liknande produkter på marknaden), vilket ger ett mindre inbyggnadsmått, då vagnarna är integrerade direkt med varandra utan distansplatta.

 

LSR – skenstyrning för mycket snabba rörelser med hög precision och styvhet
LSR – Limited Stroke Rail – använder två V-formade skenor för att klara belastning och hög precision i alla riktningar. Tvärställda rullar med en ökad kontakt mellan rullar och skenor ger en mycket hög styvhet. LSR arbetar med snabba och smidiga rörelser och med mycket låg friktion. Lämplig för applikationer som t ex precisionsmätinstrument. Mycket låg bygghöjd.