Senaste nytt
  • Interactive E-learning Tool från Continental

    Missa inte utbildningsverktyget Interactive E-learning Tool från Continental - med massor av information, kurser och filmer om både kuggremsteknik och Continentals remmar.

  • Nu också stöd för Ethernet Powerlink!

    Nu har våra servo- och frekvensomriktarprodukter även stöd för Ethernet Powerlink!

  • Hej där!

    Nu söker vi en ny kollega till vår applikations- och konstruktionsavdelning. Är det kanske du?

27 November 2023 | Aratron

Miniatyrkulskruv i revolutionerande digitaliserad tandteknik!

Digitaliseringen slår igenom i en allt snabbare takt på de allra flesta områden. I branscher som fram tills för bara några år sedan krävde avancerat hantverksarbete och ansågs nästintill omöjliga att digitalisera eller automatisera, så som t ex tandteknik, har man idag nått stora framgångar med den digitala tekniken. Idag kan många av de avancerade tandtekniska momenten designas och bearbetas på en dator – en stor fördel inte minst för patienten.

Med digitalisering och miniatyrisering ställs det extraordinära dimensions- och kvalitetskrav även på de enklare designkomponenterna i en applikation, som även de måste uppfylla högsta krav. Ett bra exempel på detta är miniatyrversionen av den kallvalsade kulskruven Carry från Eichenberger – med 4 mm diameter och 1mm stigning – som revolutionerat vid digitaliserad framtagning av tandproteser.

För att skanna en partiell eller hel käke inför framtagning av en tandprotes, kan man idag använda en 5-axlig skanner med robotarm. Med miniatyrvarianten av kulskruven Carry positioneras skannern med bästa möjliga precision och flexibilitet. En full högkvalitetsscanning av käken kan utföras på mindre än en minut, vilket är en enorm skillnad för patienten jämfört med tidigare traditionella metoder. Programvaran för skannern beräknar hur den friska tanden eller tandraden tidigare sett ut och sänder digital data direkt till en fräsmaskin, som omgående kan starta framtagningen av en högkvalitativ, metallfri och exakt tandprotes.

Med miniatyrkulskruven Carry har Eichenberger utvecklat det avgörande designelementet för en högteknologisk applikation. Eichenberger har utvecklat och tillverkat skräddarsydda och innovativa kulskruvar sedan 1953.


Miniatyrkulskruven Carry ZYI från Eichenberger är imponerande liten – med ø 4mm och 1 mm stigning!