Senaste nytt
  • Stort tack för Din medverkan!

    Stort tack för din medverkan vid vår kundnöjdhetsmätning som vi nyligen genomfört!

  • Välkomna till oss, Håkan och Linus!

    Nu händer det mycket roligt på Aratron och vi har glädjen att få välkomna inte mindre än två nya kollegor till oss - Håkan Rosdahl och Linus Storm! Välkomna till oss!

  • Glad sommar önskar vi er alla!

    En riktigt härlig sommar önskar vi alla våra kunder, leverantörer, partners och medarbetare!

Nidec-Shimpo
17 Januari 2018 | Växlar

Nidec-Shimpo ger oss ett utökat sortimentet av precisionsväxlar med högsta kvalitet

Vår satsning på industriell automation fortsätter och vi är därför både glada och stolta över att kunna presentera vår nya leverantör, japanska Nidec-Shimpo. Med lång erfarenhet av mekaniska kraftöverföringar och en rigorös kvalitetskontroll är Nidec-Shimpo experter när det kommer till produktion av precisionsväxlar för industriell automation. Bland produkterna, som passar till alla marknadsledande leverantörer av servomotorer, märks planet-, vinkel- och cykloidväxlar och indexeringsbord i toppklass.

Stor efterfrågan på kompletta delsystem

Efterfrågan på automationslösningar inom materialhantering och maskintillverkning har ökat under lång tid och användningsområdena blir allt fler. Som experter på mekanik utgår vi alltid från kraven på rörelse och prestanda när vi dimensionerar och skapar kundanpassade delsystem med linjärenheter, växlar och motorer. Vi erbjuder både enskilda lösningar som till exempel kompletta robotåkbanor och serietillverkning. Genom samarbetet med Nidec-Shimpo stärker vi nu vårt automationserbjudande ytterligare.

Produktöversikt

Nidec-Shimpo har över 60 års erfarenhet av mekaniska kraftöverföringar och är en världsledande tillverkare av växlar till robotteknik med en imponerande bred produktportfölj. Plattformen till alla växelserier är moduluppbyggd med många gemensamma komponenter vilket ger en effektiv produktion av stora volymer till konkurrenskraftiga priser.

• Raka planetväxlar

Brett spektrum av raka planetväxlar med axeltapp- eller flänsmontering. Finns i flera storlekar och utväxlingar. Läs mer här »

• Vinkelväxlar

Här hittar du våra vinkelväxlar med hög precision i olika precisionsklasser för alla typer av drifter. Läs mer här »

• Indexeringsbord

Indexeringsbord med hålaxel för medelstora laster och stora laster med god eller hög precision. Läs mer här »

• Cykloidväxlar

Cykloidväxlar ger en mycket hög noggrannhet, hög vridstyvhet och lågt tomgångsmoment. Läs mer här »

 

Vägvinnande kvalitet

Nidec-Shimpo grundades i Kyoto 1952 och blev snabbt ett av Asiens ledande företag på växelsystem för elektriska motorer. I takt med att utvecklingen gick framåt och den moderna servomotortekniken utvecklades inriktades produktionen på precisionsväxlar. Den höga kvaliteten, med bland annat det egna kontrollprogrammet “Total Quality Control” (TQC), har banat väg för framgångar långt utanför Asien och idag är Nidec-Shimpo en världsledande aktör inom exempelvis planetväxeltillverkning. Från fabrikerna i Kyoto och Shanghai skickas över 60 000 växlar i månaden till världens alla hörn.

Kontakta oss

Vår filosofi är att våra produkter ska anpassas efter dina behov, istället för tvärtom. Kontakta oss gärna så hjälper våra applikationsingenjörer och produktspecialister er att hitta den optimala lösningen!