Senaste nytt
14 Juni 2022 | Aratron

Ny kuggremsbeläggning för riktigt höga temperaturer

För drivning med BRECO® kuggremmar finns nu ett helt nytt beläggningsmaterial för mycket höga kontakttemperaturer. Kuggremmar belagda med Aramidfilt klarar upp till 250°C!

Vid vissa kuggremstillämpningar, t ex vid bearbetning av glas eller aluminium, innebär det ibland transporter med mycket höga temperaturer. Tester vid BRECO Antriebstechnik visar att remmar med Aramidfilt är mycket lämpade vid dessa tillfällen. Remmens beläggning kan till och med utsättas för temperaturer upp till 500°C under en kortare tid, men detta rekommenderas endast i undantagsfall, då fibrerna snabbt kan skadas vid så höga temperaturer.

Aramidfilten har en god vidhäftning med BRECO®-kuggremmens TPU-material och kan fästas utan lim. Observera att remmens fog på baksida är öppen och det uppstår en ”stum fog” utan lim på den stumma ytan.

Minsta hjuldiameter, vid användning av en Aramidfiltbeläggning i en BRECO®-kuggremsdrift, är 120mm. Mekanisk bearbetning i efterhand är inte möjligt (t ex för att reducera tjockleken). Breddtoleransen är något större (-0,5 mm / +1,0 mm).

Vill du veta mer om Aramidbeläggning eller annan beläggning på BRECO® kuggremmar för andra transportsyften? Hör av dig till oss så berättar vi mer!