Senaste nytt
  • Tack Elin och Elias - våra Tekniksprångare!

    Fyra månader går fort! Stort tack till Elin och Elias, våra Tekniksprångspraktikanter, för ert fina arbete hos oss under er praktik!

  • Vi är stolt barnsupporter!

    Vi är stolt barnsupporter! Med såväl små som stora bidrag till barncancerfonden kan vi alla vara med och hjälpa till att förebygga och bekämpa cancer hos barn. Var med i kampen du också!

  • Linjärenheter HX från Hiwin

    HIWIN Mikrosystem sätter nya design- och kvalitetsstandarder för linjärenheter med kuggremsdrift, kulskruvsdrift eller linjärmotordrift.

23 Augusti 2016 | Aratron

Ny pneumatisk bromsenhet för linjära lager; ROBA-guidestop

Tyska Mayr® presenterar en ny serie högpresterande pneumatiska bromsenheter för linjärlager. Med detta innovativa bromskoncept, som uppfyller de allt större säkerhetskraven och uppnår en högpresterande låsning utan användning av hydraulik, sätter företaget nya standarder.

ROBA®-guidestop öppnas med tryckluft vid 20 till 30 bar. För att uppnå det nödvändiga driftstrycket används en kompakt tryckökningsbooster som mekaniskt ökar systemtrycket på 4-6 bar vilket är vanligt i pneumatiska nät, utan användning av extern energi. Detta innovativa koncept möjliggör en selektiv tryckökning direkt före bromsen; med korta högtrycksledningar som resultat. Pneumatiska ROBA®-guidestop säkerhetsbromsar finns i fyra storlekar – varje storlek i både standardutförande och i en kompakt, kort konstruktion – som omfattar styrkor från 1 – 34 kN låskraft. De är utformad för de olika storlekarna 25, 35, 45 och 55 samt fabrikat som t ex Hiwin, Bosch, NSK, THK, INA, PMI med fler. Liksom alla säkerhetsbromsar från Mayr®, är de stängda i ett trycklöst tillstånd. De garanterar en tillförlitlig drift och funktionssäkerhet i maskiner och anläggningar runt om i världen. Hör gärna av dig till vår produktspecialist Urban Grimlund; urban.grimlund@aratron.se 08-4041633.

Aratron_pneumatisk_broms_Roba_guidestop_Large2