Senaste nytt
  • Tack Elsa och Noa!

    Så var det dags att tacka av våra fantastiska Tekniksprångspraktikanter, tillika nybakta robotprogrammerare efter vårens praktik hos Aratron. Snyggt jobbat Elsa och Noa!

  • Följ oss på LinkedIn!

    Följ oss på LinkedIn för senaste nytt inom linjärsystem, transmission, automation och kundanpassade systemlösningar. Det är här vi sätter dina tankar i rörelse!

  • Energibesparing på upp till 80% med innovativa BRECOroll

    BRECOroll är en innovativ polyuretankuggrem med integrerade rullar direkt i kuggarna - idealisk för materialtransport!

23 Augusti 2016 | Aratron

Ny pneumatisk bromsenhet för linjära lager; ROBA-guidestop

Tyska Mayr® presenterar en ny serie högpresterande pneumatiska bromsenheter för linjärlager. Med detta innovativa bromskoncept, som uppfyller de allt större säkerhetskraven och uppnår en högpresterande låsning utan användning av hydraulik, sätter företaget nya standarder.

ROBA®-guidestop öppnas med tryckluft vid 20 till 30 bar. För att uppnå det nödvändiga driftstrycket används en kompakt tryckökningsbooster som mekaniskt ökar systemtrycket på 4-6 bar vilket är vanligt i pneumatiska nät, utan användning av extern energi. Detta innovativa koncept möjliggör en selektiv tryckökning direkt före bromsen; med korta högtrycksledningar som resultat. Pneumatiska ROBA®-guidestop säkerhetsbromsar finns i fyra storlekar – varje storlek i både standardutförande och i en kompakt, kort konstruktion – som omfattar styrkor från 1 – 34 kN låskraft. De är utformad för de olika storlekarna 25, 35, 45 och 55 samt fabrikat som t ex Hiwin, Bosch, NSK, THK, INA, PMI med fler. Liksom alla säkerhetsbromsar från Mayr®, är de stängda i ett trycklöst tillstånd. De garanterar en tillförlitlig drift och funktionssäkerhet i maskiner och anläggningar runt om i världen. Hör gärna av dig till vår produktspecialist Urban Grimlund; urban.grimlund@aratron.se 08-4041633.

Aratron_pneumatisk_broms_Roba_guidestop_Large2