Senaste nytt
  • Interactive E-learning Tool från Continental

    Missa inte utbildningsverktyget Interactive E-learning Tool från Continental - med massor av information, kurser och filmer om både kuggremsteknik och Continentals remmar.

  • Nu också stöd för Ethernet Powerlink!

    Nu har våra servo- och frekvensomriktarprodukter även stöd för Ethernet Powerlink!

  • Hej där!

    Nu söker vi en ny kollega till vår applikations- och konstruktionsavdelning. Är det kanske du?

23 Augusti 2016 | Aratron

Ny pneumatisk bromsenhet för linjära lager; ROBA-guidestop

Tyska Mayr® presenterar en ny serie högpresterande pneumatiska bromsenheter för linjärlager. Med detta innovativa bromskoncept, som uppfyller de allt större säkerhetskraven och uppnår en högpresterande låsning utan användning av hydraulik, sätter företaget nya standarder.

ROBA®-guidestop öppnas med tryckluft vid 20 till 30 bar. För att uppnå det nödvändiga driftstrycket används en kompakt tryckökningsbooster som mekaniskt ökar systemtrycket på 4-6 bar vilket är vanligt i pneumatiska nät, utan användning av extern energi. Detta innovativa koncept möjliggör en selektiv tryckökning direkt före bromsen; med korta högtrycksledningar som resultat. Pneumatiska ROBA®-guidestop säkerhetsbromsar finns i fyra storlekar – varje storlek i både standardutförande och i en kompakt, kort konstruktion – som omfattar styrkor från 1 – 34 kN låskraft. De är utformad för de olika storlekarna 25, 35, 45 och 55 samt fabrikat som t ex Hiwin, Bosch, NSK, THK, INA, PMI med fler. Liksom alla säkerhetsbromsar från Mayr®, är de stängda i ett trycklöst tillstånd. De garanterar en tillförlitlig drift och funktionssäkerhet i maskiner och anläggningar runt om i världen. Hör gärna av dig till vår produktspecialist Urban Grimlund; urban.grimlund@aratron.se 08-4041633.

Aratron_pneumatisk_broms_Roba_guidestop_Large2