För våra kunder är perfektion skillnaden mellan arbetsdag och driftstopp

I dag rör vi oss friktionsfritt mellan så skilda branscher som medicinteknik och sjöfartsindustrin, som experter på förpackning, materialhantering och ergonomi. Det ger oss en fantastisk inblick i den svenska tillverkningsindustrin, men för också med sig höga krav på att vi ska förstå våra kunder och deras unika utmaningar.

Detta gör att det tar tre till fem år innan våra applikationsingenjörer till fullo har satt sig in i detaljerna som rör linjärsystem och transmission – och alla branscher vi arbetar med – på den nivån att de kan titta på en föreslagen lösning och instinktivt se vad som kan förbättras. Lyckligtvis har vi en minimal personalomsättning. I dag har våra applikationsingenjörer en genomsnittlig anställningstid på över tio år. Det ger oss självförtroendet att leverera när mycket står på spel. Vilket är mer regel än undantag när våra kunders arbetsdagar innefattar produktionen av varor till miljardbelopp. Då måste minsta delsystem hålla måttet – och det är där vi kommer in i bilden.

Automation

Många av våra komponenter ingår i automationsutrustning. Även om det bara är på komponentnivå så har våra försäljningsingenjörer stor erfarenhet av att se helheten inför varje applikation. Det innebär att vi hjälper till att ta fram den optimala komponenten eller delsystemet inför varje unik applikation. Höga hastigheter, repeternoggrannhet, lång livslängd med minimal service samt hög tillgänglighet är frågeställningar som vi fokuserar på. Vi vet vad som krävs i tuffa miljöer och krävande sammanhang.

Förpackning

Flertalet av våra produkter är speciellt framtagna för förpackningsindustrin och vi har bidragit framgångsrikt med vår kunskap i decennier. Vi har tagit fram flertalet livsmedelsanpassade mekaniska komponenter som nuförtiden ses som självklara i dessa sammanhang.  T ex gasfjädrar med livsmedelsgodkänd smörjning, kuggrem med FDA-godkänd plast som tål starka klorider, kuggrem med syrafastkord,  bågtandsformade kuggremmar, kulskruvar med extremt hög stigning, rostfria tätade säkerhetskopplingar, skruvkorksapplikator mm.

bransch ergonomi aratron

Ergonomi

Oavsett om det är ett kontorsbord, packbord, fixtur eller sjukhussäng tänker vi ergonomi. Med våra elektriska ställdon, lyftpelare och ställenheter kan du anpassa höjder och lyft för de flesta applikationer. Vi hjälper gärna till att ta fram rätta lyftkomponenter till din produkt. Vid riktigt stora och tunga ergonomi lösningar har vi även domkraftslösningar att tillgå t ex olika plattforms konfigureringar eller för justerbara maskinstativ.

Medicinteknik

Inom detta område råder det mycket finmekanik och där har vi ett av våra triumfkort. Här skall det vara noggranna toleranser, hög kvalitet och finish, lång livslängd och hög säkerhet, oftast kundspecifika egenskaper med kompakta mått. Detta passar oss perfekt då våra leverantörer har hög kunskap inom detta område och med våra applikationskunskaper får du en optimerad slutprodukt. Oftast överträffar vi våra kunders förväntningar på detta område, vilket leder till att vi satsar extra mycket på att bli ännu bättre här. Sverige har hög kunskap inom medicinteknik och vi vill vara en naturlig partner.

bransch material aratron

Materialhantering

Med egen byggnation av linjärenheter och portaler tillgodoser vi varje projekt optimalt. Oavsett om det är en engångshändelse eller byggnation av OEM-karaktär så kan vi lösa det. För flera av våra kunder har vi till och med komponentlagerhållning och färdiga delsystem för att minimera leveranstid och kostnader. I och med att vi har egen konstruktion och tillverkning kan vi kontrollera allt från idé till färdig produkt. Flertalet av våra kuggremmar, kedjor, kopplingar, klammer, linjärlager, skenstyrningar, kulskruvar, säkerhetsbromsar, överlastkopplingar mm används inom materialhantering.

Kontakta oss!

Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig och ditt företag?

Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.

  • Section Break