Intervju med Lidia Cifuentes Johansson

Intervju med Lidia Cifuentes Johansson

Avdelning: Lager, produktion och förädling
Titel: Chef för lager, produktion och förädling
På Aratron sedan: 2020 (men inom Addtech-koncernen sedan 2015)

Hur hamnade du på Aratron?
Jag kände ju Aratron väl sedan tidigare, eftersom jag arbetade i 5 år på Addtech, som tidigare bedrev lagerverksamheten åt Aratron. Och när det beslutades att Aratron skulle ta hem lagerdriften i fjol så fick jag förtroendet att följa med som ny lagerchef. Det känns fantastiskt roligt!

Vad är det bästa med Aratron som arbetsplats?
Det allra bästa är arbetsmiljön och klimatet här – det finns en god respekt mellan kollegorna. Det finns en gemensam vilja att kliva in varje dag och verkligen leverera. Nu har vi dessutom flyttat lager, produktion och förädling till helt nybyggda lokaler i Järfälla – härligt med nytt, fräscht och rymligt!

Det allra bästa är arbetsmiljön och klimatet här – det finns en god respekt mellan kollegorna.

Vad gör en lagerchef på dagarna?
Det har varit mycket med flytten av vårt lager och vår produktion, där vi alla på ett eller annat sätt varit delaktiga i planering av layout och utformning av lokaler och maskinpark. Annars är min huvudsakliga uppgift att leda, driva och utveckla verksamheten. Hålla kontinuerliga avstämningar med arbetsledarna för att se att avdelningarna har alla resurser de behöver för att kunna utföra arbetet både säkert och i tid. Det innebär att hela tiden kvalitetssäkra och optimera. Vi har högt ställda mål kring leveransprecisionen och vi lyckas riktigt, riktigt bra.

Vilka personliga egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?
Jag skulle säga att vara lyhörd, flexibel och kunna behålla lugnet utåt även i stressiga situationer. Jag har också ett starkt inre driv, med viljan att leverera och utvecklas. Jag tycker om att komma hem och känna att jag utfört något som utvecklat både mig och företaget. Och så är jag född envis – och det är i positiv bemärkelse, haha!

Vad har du för dold talang?
Dansa salsa kanske, fast det räknas kanske inte som en dold talang!

Läs intervjun med Michael Persson
Läs intervjun med Jessica Högelin