Intervju med Michael Persson

Intervju med Michael Persson

Avdelning: Säljavdelningen
Titel: Försäljningsingenjör/Produktchef
På Aratron sedan: 2015

Vad gör du på Aratron?
Jag är försäljningsingenjör och produktchef. Jag fungerar ofta som en kreativ teknikresurs som hjälper kunder hela vägen från idé till koncept och systemlösningar inom bland annat automation, nykonstruktion och produktutveckling.

Hur ser en typisk projektprocess ut – från idéstadiet till slutlig lösning?
Det är alltid bra att vi kommer in så tidigt i processen som möjligt. Inte minst för kunden eftersom vi då finns med som en teknikresurs genom hela projektet. Det kommer garanterat att spara kunden mycket tid. Våra team med produktspecialister har ovärderlig kunskap och stora nätverk.

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?
Att vara nyfiken, lyhörd och att kunna tänka utanför boxen.

Att vara nyfiken, lyhörd och att kunna tänka utanför boxen.

Är automation en revolution?
Automation har redan revolutionerat samhället och kommer i högsta grad påverka vår framtid. Den digitala världen med mjukvaror och smarta appar underlättar, effektiviserar och ersätter många jobb. Fabrikerna får allt färre anställda och utmaningen i framtiden blir att skapa nya områden med nya typer av jobb. Risken är att enklare jobb försvinner och att det blir fler människor som måste omskolas för att inte hamna utanför. Samtidigt kommer robotar garanterat att skapa nya jobb som kräver mer teknisk kompetens.

Vad har du för dold talang?
Jag har spelat bandy på elitnivå när jag var yngre. Numera gillar jag matlagning, motion och spelar ibland lite akustisk gitarr utan publik.

Läs intervjun med Jessica Höglin
Läs intervjun med Lidia Cifuentes Johansson