Jobba hos Aratron
Jobba hos Aratron

Applikationsingenjör / Konstruktör inom mekanik

Aratron söker en lösningsorienterad och ansvarstagande Applikationsingenjör/Konstruktör inom mekanik. I din roll kommer du jobba i ett dynamiskt sälj- och teknikteam. Du kommer vara delaktig i hela processen från första idé från kund tills det är producerat i vår produktion. Placeringsort Stockholm. (Hybrid vid rätt person)

I tjänsten kommer du:

•  I samverkan med våra kunder ta fram den optimala lösningen
•  En av dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att översätta kundens förfrågan och utifrån det skapa konceptlösningar (3D-modeller) från vårt interna linjärsystem, AL/AP
•  Beräkningar på linjära drifter
•  Konstruera systemlösningar med ihopsatta produkter
•  Ta fram produktionsunderlag och kundunderlag
•  Ge tekniskt stöd till kunder och kollegor
•  Tillsammans med utesäljare besöka våra målkunder
•  Vara delaktig i interna utvecklingsprojekt och förbättringsarbeten
•  Jobba i affärssystem (ERP & CRM)

Din Profil:

Vi söker en strukturerad, kreativ och nyfiken applikationsingenjör. Du har en god förmåga att arbeta med många olika uppgifter parallellt med bibehållen hög kvalitet. Du trivs med att jobba i ett team där alla hjälps åt och strävar mot samma mål. Då en stor del av dina arbetsuppgifter innebär att ta fram lösningar till i första hand maskinbyggare från många olika branscher, är det viktigt att du har en bred teknikkompetens och kanske en bakgrund just från en maskinbyggare. Viktigt att förstå kundens behov och översätta detta till en mekanisk lösning från Aratron. Som person är du service- och kundorienterad och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Erfarenhet och kunskaper:

•  Högskoleingenjör inom maskinteknik eller liknande med 10 till 15 års erfarenhet
•  Goda 3D CAD-kunskaper
•  Maskinkonstruktion
•  Meriterande med kunskaper av kulskruvar, skenstyrningar och mekaniska produkter
•  Önskvärt att ha erfarenhet inom dimensionering av motordrifter
•  Goda kunskaper i Office program och god datorvana

Ansökan

Skicka in ditt CV tillsammans med ditt personliga brev till catharina.ribjer@aratron.se. Ansökningarna kommer att behandlas löpande. Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta gärna Cattis via ovan mailadress.

Välkommen med din ansökan!

(Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag.)

 


Sales Engineer

Vi söker nu en teknisk säljare som med driv och engagemang ska erbjuda både nya och befintliga kunder tekniska lösningar bestående av både våra egna produkter och av de världsledande leverantörer vi representerar i Sverige. Hos oss får du möjligheten att vara delaktig i hela affären med kontaktytor mot både våra kunder och leverantörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

· Självständigt utveckla och förvalta försäljning mot nya och befintliga kunder genom aktivt försäljningsarbete.
· Leda projektförsäljning mot egen kundbas och involvera exempelvis applikationsingenjörer, produktspecialister och beredare där projekten kräver så.
· Deltaga vid mässor och kundevent
· Framtagande av offerter och avtal
· Utarbeta tekniska lösningar och presentera dessa för kunder
· Rapportering i CRM – system

Din Profil:

För att lyckas i rollen behöver du ha en god förståelse för mekanik och maskinteknik.

Det är en fördel om du tidigare har arbetat med någon form av försäljning, men driv och vilja är viktigare än tidigare erfarenhet av just försäljning, och kanske arbetar du idag som konstruktör, applikationsingenjör eller liknande och vill ta steget mot teknisk försäljning.

Du förväntas att självständigt planera och driva ditt arbete framåt och det är därför viktigt att du är motiverad, har ett strukturerat och lösningsfokuserat arbetssätt där du skapar goda relationer såväl med kunder som kollegor för att tillsammans nå goda resultat. Tjänsten innefattar resor, främst inom Sverige men våra leverantörer är spridda i världen och du behöver därför kunna kommunicera obehindrat på engelska.

Du behöver även ha god datorvana och känna dig bekväm med Office 365.

Vi erbjuder:

· En dynamisk arbetsmiljö med varierande och utvecklande arbetsuppgifter
· Möjlighet att arbeta med innovativa och till stor del högteknologiska produkter
· Konkurrenskraftig lön och förmåner
· Kontinuerlig produktutbildning, säljutbildning och möjlighet att utvecklas inom företaget

Ansökan

För att ansöka skickar du ditt CV och personliga brev till försäljningschef, joachim.sand@aratron.se. Ansökningarna kommer att behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan!

 


Produktchef Automation

Vi söker nu en produktchef med ansvar att driva, kommunicera och utveckla vår verksamhet och vårt produktsortiment inom området Automation. Du kommer att ingå i vårt produktteam på sex personer, med placering vid vårt huvudkontor i Solna Strand.

Som produktchef hos Aratron har du ett nära samarbete med dina kollegor i produktteamet, ingående leverantörer samt vår säljorganisation. Du rapporterar till Head of Product Management.

I din roll som Produktchef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära att:

– planera, leda och utveckla vårt leverantörssamarbete
– utveckla produktsortimentet och säkerställa att vi har det mest konkurrenskraftiga produktutbudet på marknaden
– bistå med din produkt- och leverantörskunskap internt till kollegor samt externt till kunder
(kundbesök/sambesök) vid behov
– skapa marknadsplaner och ansvara/driva att dess aktiviteter utförs
– utarbeta marknadsföringsmaterial i samarbete med marknadsavdelningen
– ansvara för interna produktutbildningar
– ansvara för att produktdata/produktupplägg i ERP/CRM är korrekt och aktuell
– aktivt arbeta med optimering av varulager, prissättningsstrategier och intern prispolitik
– sätta mål för försäljning/omsättning

Erfarenhet och kompetens

Till tjänsten söker vi dig som har eftergymnasial teknisk utbildning samt kunskap och erfarenhet inom el/automation. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i såväl tal som skrift. Du har ett gediget tekniskt intresse.

Personliga egenskaper

Du har förmåga att arbeta proaktivt för att nå avdelningens mål, liksom en vilja att ständigt förbättra och utveckla. Du är utåtriktad och positiv, med en förmåga att samarbeta och kommunicera framgångsrikt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Kernel HR AB. Skicka din ansökan med CV till rekrytering@kernelhr.se. Intervjuer och urvalsarbete kommer att ske löpande. Vid frågor om tjänsten, kontakta gärna rekryteringskonsult Henrik Nordlund på 08-545 159 75.

Välkommen med din ansökan!

 


Är du vår nya tekniska innesäljare?

Vi söker nu en innesäljare med stort tekniskt fokus till vårt sammansvetsade och dynamiska team på vårt huvudkontor i Solna Strand. Som innesäljare kommer du att hantera teknisk försäljning, support och rådgivning till både nya och etablerade kunder, som främst återfinns inom tillverkningsindustrin.

För att lyckas i rollen ser vi att du har ett naturligt driv och intresse att ta affärer framåt och att du är en serviceinriktad lagspelare. Eftergymnasial utbildning inom maskinteknik eller automation är ett plus, men inget krav. Som person är du kommunikativ, intresserad och utvecklingsorienterad.

Aratron AB har närmare 50 anställda och ingår i teknikhandelskoncernen Addtech AB. Vi är i grunden ett teknikhandelsbolag men har även egna produkter, egen produktion och förädling/montering med syfte att skapa mervärde, flexibilitet och handlingsutrymme i engagemanget för kunden.

Vi vänder oss till svensk tillverkningsindustri, med stort fokus mot företag som utvecklar och tillverkar förpackningsmaskiner, produktionsutrustning, medicinteknisk utrustning, analysutrustning samt mot systemintegratörer och andra företag som sysslar med materialhantering och industriell automation.

Ansökan

Tjänsten kommer att tillsättas efter sommaren, vilket gör att vi nu emotser intresseanmälningar innehållande CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv. Är du vår blivande kollega och stjärna – skicka din ansökan till fredrik.moris@aratron.se.

Har du frågor är du välkommen att maila oss på fredrik.moris@aratron.se.

Välkommen med din ansökan!