Kategorier Senaste nytt
  • Växla upp med vinkelväxlar från Nidec Graessner

    Med växlar från Nidec Graessner får du en dynamisk och kraftfull servomotorlösning. Med 65 års erfarenhet inom området levererar man idag växlar i världsklass, med hög precision och prestanda - och för alla typer av drifter och utväxlingar.

  • Möt vår platschef Lidia!

    Sedan årsskiftet är Aratrons lagerverksamhet och mekaniska verkstad med produktion och förädling på plats i de nya, skräddarsydda lokalerna i Järfälla. Lär känna vår platschef Lidia Cifuentes Johansson lite närmare.

  • Välkommen till Aratron, Anders!

    Vi har glädjen att hälsa Anders Malm välkommen till oss! Med en gedigen erfarenhet från B2B-försäljning och affärsutveckling inom industriautomationsbranschen, kommer Anders arbeta med teknisk försäljning och som produktchef, främst inom linjärmekanik och automation som är hans huvudområde.

Nidex växlar
11 April 2021 | Aratron

Växla upp med vinkelväxlar från Nidec Graessner

Mycket har förstås hänt sedan den första patenterade planetväxellådan 1781! Inte minst har växelföretaget Graessner de senaste 65 åren bidragit med högteknologisk utveckling och konstruktion inom området, vilket har resulterat i växlar i världsklass – med en kombination av hög precision och prestanda. Sedan tre år är bolaget förvärvat av det världsomspännande japanska företaget Nidec och heter idag Nidec Graessner. Med en ytterligare breddad portfölj och med samma stolta värdeord – kvalitet, tillförlitlighet och punktlighet – är man idag en effektiv och stark partner med såväl konstruktion och tillverkning som service och logistik i tyska Dettenhausen. I Aratrons sortiment hittar du Nidec Graessners planetväxlar för alla typer av drifter och utväxlingar.

DynaGear
DynaGear är vår kompakta vinkelväxel som utvecklats för att uppnå mycket dynamiska servomotorlösningar. Utväxlingar från 3:1 till 15:1 (enstegs) samt upp till 100:1 (tvåstegs). Med hus i aluminium och permanentsmörjning är växeln i princip helt underhållsfri (vid normala driftsförhållanden). DynaGear är kompatibel med alla typer av servomotorer på marknaden. Hög verkningsgrad på 96 % och kapslingsklassen IP64.

DynaGear finns även i versionen DynaGear Eco, med begränsat antal utväxlingar. Modellen är framtagen för att möta marknadens efterfrågan på kostnadseffektiva lösningar.

PowerGear
PowerGear är en serie högkvalitativa växlar, utvecklad för specifika vridmoment och hastighetsförhållanden. Växeln överför höga effekter och garanterar högsta prestanda. Med sin kompakta design är den perfekt för små utrymmen med minimala inbyggnadsmått. Levereras permanentsmord och är därmed i princip underhållsfri, under normala driftsförhållanden. Finns i hålaxelutförande eller som utgående axel. Mycket hög verkningsgrad på 98% ger besparade energikostnader.

PowerGear finns i version P (standardutförande), X (förstärkt utförande), HS (high speed) samt i versionen PowerGear Mini (miniatyrväxel) i extremt lätt aluminiumutförande med med samma kraftfulla prestanda.

EvoGear
EvoGear är vår flexibla all-round-växel som erbjuder fyra olika konfigurationer; L (solid axel), LSV (hålaxel), PLS (solid axel med planetutgång) samt PLT (solid axel med planetsteg och robotfläns). En högpresterande växel med i kompakt och lågviktsdesign. Energibesparing tack vare sin höga verkningsgrad på upp till 96%.

Här hittar du vårt växelsortiment

23 Mars 2021 | Aratron

Möt vår platschef Lidia!

Sedan årsskiftet är Aratrons lagerverksamhet och mekaniska verkstad med produktion och förädling på plats i de nya, skräddarsydda lokalerna i Järfälla. Här arbetar platschef Lidia Cifuentes Johansson tillsammans med sina erfarna och duktiga medarbetare – och med högsta fokus på service och kvalitet. Oavsett om det gäller standardordrar, avancerade kundanpassningar eller lagerhållning åt en kund, så är ambitionen alltid att leverera mervärde i hela ledet. Här nedan lär du känna Lidia lite närmare.

Avdelning: Lager, produktion och förädling
Titel: Chef för lager, produktion och förädling
På Aratron sedan: 2020 (men inom Addtech-koncernen sedan 2015)

Hur hamnade du på Aratron?
Jag kände ju Aratron väl sedan tidigare, eftersom jag arbetade i 5 år på Addtech, som tidigare bedrev lagerverksamheten åt Aratron. Och när det beslutades att Aratron skulle ta hem lagerdriften i fjol så fick jag förtroendet att följa med som ny lagerchef. Det känns fantastiskt roligt!

Vad är det bästa med Aratron som arbetsplats?
Det allra bästa är arbetsmiljön och klimatet här – det finns en god respekt mellan kollegorna. Det finns en gemensam vilja att kliva in varje dag och verkligen leverera. Nu har vi dessutom flyttat lager, produktion och förädling till helt nybyggda lokaler i Järfälla – härligt med nytt, fräscht och rymligt!

Det allra bästa är arbetsmiljön och klimatet här – det finns en god respekt mellan kollegorna.

Vad gör en lagerchef på dagarna?
Det har varit mycket med flytten av vårt lager och vår produktion, där vi alla på ett eller annat sätt varit delaktiga i planering av layout och utformning av lokaler och maskinpark. Annars är min huvudsakliga uppgift att leda, driva och utveckla verksamheten. Hålla kontinuerliga avstämningar med arbetsledarna för att se att avdelningarna har alla resurser de behöver för att kunna utföra arbetet både säkert och i tid. Det innebär att hela tiden kvalitetssäkra och optimera. Vi har högt ställda mål kring leveransprecisionen och vi lyckas riktigt, riktigt bra.

Vilka personliga egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?
Jag skulle säga att vara lyhörd, flexibel och kunna behålla lugnet utåt även i stressiga situationer. Jag har också ett starkt inre driv, med viljan att leverera och utvecklas. Jag tycker om att komma hem och känna att jag utfört något som utvecklat både mig och företaget. Och så är jag född envis – och det är i positiv bemärkelse, haha!

Kontakta Lidia

 

08 Mars 2021 | Aratron

Välkommen till Aratron, Anders!

Grattis till oss!

Vi har nämligen glädjen att hälsa Anders Malm välkommen till Aratron! Anders, med en gedigen erfarenhet från B2B-försäljning och affärsutveckling inom industriautomationsbranschen, kommer senast från en tjänst som Sales Manager Norden på danska OnRobot. Med erfarenhet från bl a Bosch Rexroth, Schunk, THK och OnRobot har han de senaste 20 åren arbetat med teknisk försäljning och innehaft flera olika roller med ansvar för komponent- och systemförsäljning av automationsprodukter för industri och OEM kunder samt som försäljningschef med ansvar för den nordiska marknaden. På Aratron kommer Anders arbeta med teknisk försäljning och som produktchef, med produkter främst inom linjärmekanik och automation som är hans huvudområde.

Vad var det som lockar dig till Aratron?
Jag är intresserad av att arbeta för ett framgångsrikt företag som Aratron, innovativt och ledande inom sin bransch. Ett företag med tydliga visioner och värderingar och som verkar nära kunden och marknaden.

För att lära känna dig – hur beskriver du dig då?
Jag har ett stort teknikintresse och ett engagerat och kundfokuserat arbetssätt. Tycker om att resa och är intresserad av möten med nya människor och kulturer. Det är nog därför jag trivs så bra med att arbeta med försäljning. På min fritid försöker jag hålla mig i form och åker gärna skidor när det finns snö. På sommarhalvåret tillbringar jag mycket tid ute i Stockholms skärgård, där jag gärna snickrar på gamla byggnader och bryggor. En sväng med båten och ett bad i ytterskärgården blir det gärna också!

Kul att ha dig hos oss på Aratron, Anders!
Hjärtligt välkommen!

Kontakta Anders
Kontakta Anders Malm

Visa fler nyheter