Kategorier Senaste nytt
  • Lär känna vår nya leverantör Gambini Meccanica!

    Våra kunders komplexa lösningar kräver ibland extraordinära kuggstångsdrifter. Därför började vi samarbeta med en ny, spännande leverantör för en tid sedan. Gambini utvecklar teknik i toppklass och gör succé med sina produkter över hela världen.

  • Vårt dagliga kvalitets- och miljöarbete

    Som du kanske vet är vi certifierade enligt både ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Det innebär att vi utför en rad åtgärder på kvalitets- och miljöområdet. Är du nyfiken på vad vi gör rent konkret inom till exempel miljöanpassning?

  • Nu stärker vi sortimentet med snäckväxlar från Girard

    Vi erbjuder snäckväxlar med enkel eller dubbel axeltapp alternativt hålaxel. Förstärkta lager gör att utgångsidan tål höga sidkrafter och självklart kan du välja mellan snäckväxlar i olika precisionsklasser.

18 December 2018 | Kuggstångsenheter

Lär känna vår nya leverantör Gambini Meccanica!

Då och då har Automationsavdelningen hos oss på Aratron behov av att boosta produktionen med hjälp av särskilda kuggstångsdrifter. Det gäller i synnerhet när våra kunder efterfrågar komplexa, skräddarsydda lösningar. Efter noga övervägande hade vi därför nöjet att välkomna Gambini Meccanica som leverantör för en tid sedan – ett drag som visade sig vara en riktig lyckträff. För dig som är nyfiken tänkte jag berätta lite mer om dem här på bloggen. Gambini är nämligen långt ifrån vilken teknikleverantör som helst.

Anor från 1970-talet

Gambini Meccanica startade 1978 och har sedan dess utvecklat teknik i absolut toppklass och produkter som levereras över i stort sett hela världen. Företagets höga tekniska kompetens återspeglas hela vägen från produktionsanläggningar till komponenter. Vad gäller produktionen tillverkar Gambini både standardartiklar och sofistikerade, kundanpassade produkter. För vår räkning tillverkar de till exempel särskilda kuggstångsdrifter där motor och växel länkas samman med ett kugghjul och en kuggstång. Lösningen är bland annat vanlig i industriella automationer, verktygsmaskiner och linjära portaler.

Hög teknisk kompetens

Såväl anläggningar som medarbetare spelar en framträdande roll för Gambini Meccanica. Ingenting lämnas åt slumpen – en inställning som även vi på Aratron delar i högsta grad. För att ta några exempel uppdateras anläggningarna löpande för att alltid hålla högsta, tänkbara tekniska standard. Avancerad industriell automation är naturligtvis en viktig del av produktionsprocessen. Företagets högkvalificerade medarbetare säkerställer dagligen leveranser av kundernas skräddarsydda lösningar på de mest komplexa behov.

Certifierat företag

Gambini Meccanica är certifierade med ISO9001:2015 och ISO14001:2015. Certifieringarna innefattar tekniskt avancerad struktur med toppmodern teknik och kontinuerligt uppdaterade produktionsanläggningar – någonting som Gambini lever upp till med råge enligt undertecknad.

Vill du förkovra dig i Gambini Meccanica och deras produkter på detaljnivå rekommenderar jag närläsning av företagets fina produktkatalog.

18 December 2018 | Aratron

Vårt dagliga kvalitets- och miljöarbete

Har du funderat på hur vi på Aratron arbetar med kvalitet och miljö? Som du kanske vet är vi certifierade enligt såväl ISO 9001:2015 som ISO 14001:2015 och vi tänkte berätta lite om vad vi gör rent konkret för att leva upp till dem.

Vi börjar med miljöarbetet och hur vi tänker kring miljöanpassning av våra produkter. En relativt vanlig fråga är om miljöhänsyn fördyrar produkten. Svaret är att det inte finns något motsatsförhållande mellan miljöanpassning och lönsamhet.

Gör du många ansträngningar för att minska miljöpåverkan brukar även kostnaderna minska på samma gång. Två bra exempel är att såväl driftskostnad som miljöpåverkan sjunker vid utveckling av nya, strömsnåla motorer och växlar med hög verkningsgrad.

Hänsyn till produktens livslängd

Vad gäller själva produktionen försöker vi alltid optimera material- och energianvändning. Vi sorterar och tar hand om förbrukningsvaror på ett miljömässigt korrekt sätt och vi är naturligtvis anslutna till REPA-registret. Det betyder bland annat att vi tar vårt ansvar som producenter genom att återvinna förpackningar på ett bra sätt. Eftersom frakter och tjänsteresor påverkar miljön tänker vi miljömässigt även där. Enligt vårt verksamhetsledningssystem ska vi ta hänsyn till produktens totala livslängd när vi till exempel väljer leverantörer.

Kunskap och rak dialog

Även när det gäller kvalitet försöker vi att tänka långsiktigt. Det gäller inte minst i affärsrelationer där vi upplever att ett långsiktigt synsätt ger oss en större förståelse för våra kunders behov både tekniskt, kommersiellt och miljömässigt. Vidare pågår en ständig kunskapsöverföring mellan kunder, samarbetspartners och kollegor.

Du kanske undrar hur vi kommunicerar internt? Faktum är att dialogen oss medarbetare emellan är rak och ärlig vilket är en viktig förutsättning för att alla ska trivas hos oss. Våra medarbetare arbetar systematiskt med att hela tiden förbättra de interna processerna.

Det var lite kort om hur vi arbetar med kvalitet och miljö här på Aratron. Vill du veta mer finner du våra certifikat här:

ISO 9001:2015 | ISO 14001:2015

Vi arbetar också en hel del med CSR och det lovar vi att berätta mer om inom kort.

26 Oktober 2018 | Växlar

Nu stärker vi sortimentet med snäckväxlar från Girard

Växlar från Frankrike

Girard är ett franskt företag som funnits i 50 år. Företagets industrianläggning ligger i närheten av Pyrenéerna i sydvästra Frankrike. Tack vare löpande investeringar i innovativ produktionsteknik och 70 medarbetares samlade kunskap, är Girard världsledande på att utveckla och tillverka snäckväxlar.

Vi erbjuder snäckväxlar med enkel eller dubbel axeltapp alternativt hålaxel.
Förstärkta lager gör att utgångsidan tål höga sidkrafter och självklart kan du välja mellan snäckväxlar i olika precisionsklasser.

Ladda ner produktkatalogen

Kontakta oss

Vi finns här för dig! Vill du ha hjälp med ett specefikt projekt eller har allmäna frågor om våra produkter? Tveka då inte att höra av dig till oss.

Visa fler nyheter