Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.
  • Section Break

Dela länk

Kopiera länken nedan för att dela den aktuella produkten.

Teknik/Beräkning - kuggremmar

Här har vi samlat allmän information kring begreppet kuggremmar. Du får hjälp med hur du gör beräkningar, vilka material vi använder i remmarna, vilka toleranser som kuggremmarna har mm.

Leverantörer

Material

Utöver standardplast och stålkord kan kuggremmarna beställas med rostfri- eller högflexibel kord samt material för låg/hög temperatur eller godkänd för livsmedelsindustrin.

Förspänningskraft

Förspänningen har till uppgift att garantera en minsta spännkraft i den slaka parten så att inkuggningen i den drivna skivan är säkerställd.

Teknik/Beräkning

Grunderna för remberäkning.

Med Mulco belt-pilot kalkyleringsprogram kan du skapa egna konstruktionslösningar på nätet – bara en enkel registrering och inga kostnader. Bestäm antal kuggar, dimensionera rembredden, koordinater och bestäm remhjulets diameter.

Klicka här eller använd länken nedan

Vid frågor gärna kontakta oss via info@aratron.se eller +46 8 40 41 600

 OBS! Läs gärna mer om våra unika remmar ContiTech GENIII och BrecoMove där det finns möjlighet att minska rembredden upp till 30% och använda en styvare rem (BrecoMove).