ställdon aratron

Linjära elektriska ställdon för alla behov

Elektriska ställdon är ett enkelt alternativ till pneumatiska och hydrauliska cylindrar och kan i många fall kundanpassas redan vid små antal. Har du något som skall lyftas, tryckas eller dras, använder du med fördel ett elektriskt ställdon!

Marknadens bredaste utbud

Aratron arbetar med fem olika leverantörer och har marknadens bredaste sortiment av elektriska ställdon. Vi täcker in alla kraftbehov, från minsta möjliga till de allra största. Ställdonen finns för alla spänningsvarianter, både 12V och 24V likström, 230V samt 3-fas för industribehov. Kraftmässigt har vi små ställdon från 50N upp till 25000N, med slaglängder på upp till 2000 mm.

Våra ställdon återfinns i många olika applikationer inom medicin, sängar, möbler, rehab, automation, materialhantering, förpackning, ventilation, fordon, papper och stålindustrin. Vi arbetar till stor del mot bygg- och ventilationssidan där ställdon används bland annat för att öppna och stänga takfönster och brandluckor.

De finns även i handikappapplikationer för bilar och i industriella applikationer. Ett starkt växande område för ställdon finns inom miljö- och energisektorn. Intressant på marknaden just nu är också vårt program med justerbara sängramar och sängmotorer, med mängder av tillbehör som reglage, värmefilt, fjärrkontroller och inbyggda massagefunktioner.