växlar aratron

Precisionsväxlar och indexeringsbord för hög noggrannhet

Marknadens bästa pris-prestanda

Cykloidväxlarna är utmärkta för applikationer som kräver hög noggrannhet, till exempel i medicinsk utrustning, satellitantenner, diverse fixturer/lägesställare, bearbetningsmaskiner och olika typer av fordon. Förhållandet mellan prestanda, vikt och pris är också mycket gynnsamt.

Växlarna i vårt sortiment har alla sitt ursprung i Nabtescos mycket väl beprövade RV-växel. Principen bygger på en tvåstegsväxel där första steget är en kuggväxel och andra steget är en excenterrörelse. Detta ger en mycket hög noggrannhet, hög vridstyvhet och lågt tomgångsmoment. Samtliga är kompakta och tål mycket hög chocklast. Det innebär att de klarar kraftiga stötar som inte ligger inom ramen för den normala driften.

Nabtesco-växlarna finns både i helkapslat och delvis kapslat utförande.

 

Planetväxlar

NIDEC-SHIMPO har en lång historia från mekaniska kraftöverföringar för att sedan börja tillverka precisionsväxlar i början när servomotortekniken utvecklades.

Den första planetväxel serien utvecklades för att specifikt tillgodose behoven hos stora robotkunder i Japan och andra områden i Sydostasien. Under denna period började även NIDEC-SHIMPO utnyttja sin produktionskompetens inom högvolymstillverkning och blev snabbt en marknadsledande växeltillverkare inom robotteknikssegmentet i hela Asien och Stillahavsområdet. NIDEC SHIMPO stora växelprogram är idag anpassade för att konkurrera på den globala marknaden. Basdesignplattformen för var och en av dessa planetväxelserier är moduluppbyggda och delar på många av de ingående komponenterna vilket ger en högeffektiv produktion i stora volymer med konkurrenskraftiga priser.