Senaste nytt
  • Tack Elin och Elias - våra Tekniksprångare!

    Fyra månader går fort! Stort tack till Elin och Elias, våra Tekniksprångspraktikanter, för ert fina arbete hos oss under er praktik!

  • Vi är stolt barnsupporter!

    Vi är stolt barnsupporter! Med såväl små som stora bidrag till barncancerfonden kan vi alla vara med och hjälpa till att förebygga och bekämpa cancer hos barn. Var med i kampen du också!

  • Linjärenheter HX från Hiwin

    HIWIN Mikrosystem sätter nya design- och kvalitetsstandarder för linjärenheter med kuggremsdrift, kulskruvsdrift eller linjärmotordrift.

04 Juni 2024 | Aratron

Tack Elin och Elias - våra Tekniksprångare!

Fyra månader går fort!

Det är redan dags att tacka av våra fantastiska Tekniksprångare – Elin och Elias – som varit på plats hos oss i fyra månader för att praktisera som ingenjörer, med industrirobotprogrammering som sin primära uppgift.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra Sveriges framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Projektet drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Genom fyra månaders betald praktik får unga chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning och ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna.

Robotteknik, programmering och säkerhet.
Under sin tid hos oss har Elin och Elias skapat egna demoprogram för såväl vår 6-axliga Hiwinrobot som vår Scara-robot. De har också byggt maskinskydd och utrustning inför vårt mässdeltagande under våren och imponerat stort på oss med sitt nyfikna och självgående arbete. Under praktiken har de fått tillfälle att visa sitt programmeringsarbete för både nyfikna Aratronare, kunder som varit på besök och för vår styrelse. Bra jobbat!

Stort tack Elin och Elias för att vi fått lära och utvecklas tillsammans med er under våren! Ett riktigt stort lycka till med era väntande höststudier – och välkomna tillbaka i framtiden!

Ps. Är du nyfiken på Tekniksprånget så kika in här! Vi vill varmt rekommendera möjligheten som Tekniksprånget ger!