Senaste nytt
  • Interactive E-learning Tool från Continental

    Missa inte utbildningsverktyget Interactive E-learning Tool från Continental - med massor av information, kurser och filmer om både kuggremsteknik och Continentals remmar.

  • Nu också stöd för Ethernet Powerlink!

    Nu har våra servo- och frekvensomriktarprodukter även stöd för Ethernet Powerlink!

  • Hej där!

    Nu söker vi en ny kollega till vår applikations- och konstruktionsavdelning. Är det kanske du?

22 Maj 2023 | Aratron

Tack Elsa och Noa!

Under fyra månader har vi haft förmånen att ha våra två Tekniksprångspraktikanter, Elsa Lindgren och Noa Carlberg, på plats hos oss på Aratron. Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra Sveriges framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Projektet drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

Genom fyra månaders betald praktik får unga chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning och ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. Fler än 220 arbetsgivare medverkar i projektet genom att erbjuda betald praktikplats.

Robotprogrammerare
Elsa och Noa har under sin praktik hos Aratron arbetat med programmering av Scararobot. Projektet har inneburit att från start sätta sig in i robotteknik och programmeringsspråk, säkerhet och hantering, uppsättning av ett antal demoprogram liksom sammanställning av dokumentation för uppsättning och programmering.

Fyra månader går fort!
Idag har vi tackat av Noa och Elsa efter deras sista Tekniksprångsdag hos oss. Vilket fint arbete som utförts under dessa praktikmånader – snyggt, snabbt, gediget och välrapporterat! Vi hoppas såklart att tiden som robotprogrammerare har inspirerat och att vi träffas på framöver i automations- och robotvärlden.

Stort tack Elsa och Noa för ett riktigt väl utfört projekt! Lycka till framöver!

Ps. Är du nyfiken på Tekniksprånget? Mer information hittar du här.