Senaste nytt
  • Tack Elin och Elias - våra Tekniksprångare!

    Fyra månader går fort! Stort tack till Elin och Elias, våra Tekniksprångspraktikanter, för ert fina arbete hos oss under er praktik!

  • Vi är stolt barnsupporter!

    Vi är stolt barnsupporter! Med såväl små som stora bidrag till barncancerfonden kan vi alla vara med och hjälpa till att förebygga och bekämpa cancer hos barn. Var med i kampen du också!

  • Linjärenheter HX från Hiwin

    HIWIN Mikrosystem sätter nya design- och kvalitetsstandarder för linjärenheter med kuggremsdrift, kulskruvsdrift eller linjärmotordrift.

22 Maj 2023 | Aratron

Tack Elsa!

Under fyra månader har vi haft förmånen att ha vår Tekniksprångspraktikant Elsa Lindgren på plats hos oss på Aratron. Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra Sveriges framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Projektet drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

Genom fyra månaders betald praktik får unga chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning och ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. Fler än 220 arbetsgivare medverkar i projektet genom att erbjuda betald praktikplats.

Robotprogrammerare
Elsa har under sin praktik hos Aratron arbetat med programmering av en Scararobot. Projektet har inneburit att från start sätta sig in i robotteknik och programmeringsspråk, säkerhet och hantering, uppsättning av ett antal demoprogram liksom sammanställning av dokumentation för uppsättning och programmering.

Fyra månader går fort!
Idag har vi tackat av Elsa efter hennes sista Tekniksprångsdag hos oss. Vilket fint arbete du utfört under dessa praktikmånader – snyggt, snabbt, gediget och välrapporterat! Vi hoppas såklart att tiden som robotprogrammerare har inspirerat och att vi träffas på framöver i automations- och robotvärlden.

Stort tack Elsa för ett riktigt väl utfört projekt! Lycka till framöver!

Ps. Är du nyfiken på Tekniksprånget? Mer information hittar du här.