Senaste nytt
  • Stort tack för Din medverkan!

    Stort tack för din medverkan vid vår kundnöjdhetsmätning som vi nyligen genomfört!

  • Välkomna till oss, Håkan och Linus!

    Nu händer det mycket roligt på Aratron och vi har glädjen att få välkomna inte mindre än två nya kollegor till oss - Håkan Rosdahl och Linus Storm! Välkomna till oss!

  • Glad sommar önskar vi er alla!

    En riktigt härlig sommar önskar vi alla våra kunder, leverantörer, partners och medarbetare!

22 Maj 2023 | Aratron

Tack Elsa!

Under fyra månader har vi haft förmånen att ha vår Tekniksprångspraktikant Elsa Lindgren på plats hos oss på Aratron. Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra Sveriges framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Projektet drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

Genom fyra månaders betald praktik får unga chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning och ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. Fler än 220 arbetsgivare medverkar i projektet genom att erbjuda betald praktikplats.

Robotprogrammerare
Elsa har under sin praktik hos Aratron arbetat med programmering av en Scararobot. Projektet har inneburit att från start sätta sig in i robotteknik och programmeringsspråk, säkerhet och hantering, uppsättning av ett antal demoprogram liksom sammanställning av dokumentation för uppsättning och programmering.

Fyra månader går fort!
Idag har vi tackat av Elsa efter hennes sista Tekniksprångsdag hos oss. Vilket fint arbete du utfört under dessa praktikmånader – snyggt, snabbt, gediget och välrapporterat! Vi hoppas såklart att tiden som robotprogrammerare har inspirerat och att vi träffas på framöver i automations- och robotvärlden.

Stort tack Elsa för ett riktigt väl utfört projekt! Lycka till framöver!

Ps. Är du nyfiken på Tekniksprånget? Mer information hittar du här.