Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.

  • Section Break

Dela länk

Kopiera länken nedan för att dela den aktuella produkten

Överlastkopplingar

Överlastkopplingar finns i mekaniska, pneumatiska och elektriska utföranden. De används för prisvärt maskinskydd, driftsäkerhet och hög utnyttjandegrad av maskiner och utrustning. Vid överlast i drivlinan löser kopplingen ut och skiljer in- och utgång. Därmed är upp till 90% av den skadliga energin i systemet bortkopplad, som utan denna koppling skulle kunna orsaka stor skada.
I en del fall är dock en viss typ av överlast accepterad och då kan friktionskopplingar vara ett alternativ.

Många av produkterna finns i ATEX-godkända utföranden (explosionsklassade produkter enligt 94/9/EC direktiv).

Leverantörer

EAS-reverse

EAS-reverse, den perfekta överlastkopplingen för applikationer som är svåråtkomliga.

Vid omgivningsförhållanden såsom damm, smuts, vattensprut, värme eller kyla etc, är drivlinor särskilt i tung mekanik, ofta inkapslade och därför svåra att komma åt. Men dessa maskiner och drivlinor i synnerhet kräver tillförlitligt överbelastningsskydd. Därför har tyska Mayr, som en ledande specialist för kopplingar och bromsar, nu utvecklat EAS-reverse en robust momentbegränsare som tål både höga belastningar och som automatiskt återgår i ingrepp – genom långsam bakåtrotation.


Vid överbelastning, om vridmomentet överstiger det inställda värdet på kopplingen, separerar en patenterad urkoppling mekaniskt ingång och utgång ögonblickligen, nästan restmomentfritt och med hög repet
itiv noggrannhet. Den kinetiska energin från de roterande massorna som lagrats i systemet kan fritt sakta ner. Genom långsam omvänd rotation, återaktiveras kopplingen automatiskt. Detta kan ske utan användning av pneumatik eller hydraulik och utlösas många gånger utan att funktionen avtar eller slits.

EAS®-reverse kan också lätt integreras i ett fast hus med standard IEC eller NEMA dimensioner och kan även kombineras med en bromsskiva på utgångssidan. Kopplingen är skyddad mot damm och stänkvatten samt motståndskraftig mot ogynnsamma omgivningsförhållanden. Momentområde 80-5000 Nm i fyra olika storlekar och en håldiameter på upp till 100 mm. EAS-reverse ger permanent skydd för maskiner och skyddar dem på ett tillförlitligt sätt mot överbelastningsskador, vilket garanterar driftsäkerhet och maximal produktivitet lång tid framöver.

 

Kontakta vår produktspecialist, Urban Grimlund 08-4041633 alternativt urban.grimlund@aratron.se så berättar han mer om nyttan med denna produkt.

EAS Compact

Överlastkoppling i extremt kompakt utförande med glappfri momentöverföring under hela livslängden.

Standardvalet i de allra flesta applikationer upp till 700 Nm. Löser ut vid överskridande av det förinställda gränsvridmomentet och har automatiskt återinkoppling i antingen spärr eller synkront utförande. Tillgänglig i flera versioner med kilspår, koniska bussningar och även integrerad bälg eller klo eller stållamellkoppling.

EAS Compact-F

Överlastkoppling av frihjulande variant, i extremt kompakt utförande med glappfri momentöverföring under hela livslängden.

  • Aratron_koppling_overlast_eas_compact-F
Aratron_koppling_overlast_eas_compact-F

Frihjulande variant, dvs där den drivande sidan roterar näst intill friktionsfritt tills kopplingen återställs för hand eller via ngn annan mekanism.

Aratron_koppling_overlast_eas_compact-F

EAS compact EAS R/RA

EAS-compact i rostfritt stål och även i tätat utförande.

EAS-smartic

Glappfri överlastkoppling för plats-optimerad installation.

Största moment-överföringen i förhållande till ytterdiameter. Enkel momentinställning och enkelt montage genom klämnav. Tillgänglig även med integrerad klo eller stållamellkoppling.

EAS axial

Överlastkoppling för axiella krafter.

Finns med inbyggd sensor för återföring till motor. Återkoppling sker genom att den fjäderbelastade axeln trycks eller knackas tillbaks i ingrepp.

EAS SP/SM/ZR

I/Ur-kopplingsbar pneumatisk alternativt elektromagnetisk koppling med reglerbart överlastmoment.

Kan styras under drift. Kontinuerligt justerbart vridmoment.

EAS HT

Överlastskydd för tunga / höghastighetsdrifter i kombination med stor roterande massa som måste saktas ned långsamt via fri rotation då kopplingen löser ut

Kan kombineras med elastisk koppling för att ta upp axiell/vinkelavvikelse. Extremt kompakt design vilket gör den till ett perfekt alternativ till hydraulisk brytpinnskoppling.

EAS XT

Överlastkoppling. Enkel manuell återställning.

Speciellt för extruderingsmaskiner. Extra hög noggrannhet vid överlast. Kompenserar för axiella avvikelser. Långa serviceintervall.

EAS HTL

Överlastkoppling monterad i adapterfläns enligt IES och NEMA norm med integrerad ändlägesbrytare.

Roba-contitorque

Överlastkoppling/broms med kontakt-fri momentöverföring genom permanentmagneter.

Även tillgänglig i rostfritt (-R) och tätat (-RA) utförande.

EAS-dutytorque

Frigör omedelbart drivande axel från maskinaxel och ger därmed precist och effektivt maskinskydd

Enkel snabb återställning med exakt repeterbarhet. Kan demonteras utan förskjutning av motorn. Mkt väl balanserad. Justerbart vridmoment med stor spännvidd. Minimalt underhåll.