Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.

  • Section Break

Dela länk

Kopiera länken nedan för att dela den aktuella produkten

Rullade Kulskruvar

Våra rullade kulskruvar är lämpliga för de allra flesta applikationer och finns i ner till noggrannhetsklass C5 (±0,023/300 mm) avseende stigningsnoggrannheten. Därmed täcker de in de flesta behoven på marknaden och har dessutom kostnadsmässiga fördelar jämfört med slipade skruvar.

Rullade kulskruvar lämpar sig för höga laster, men även höga hastigheter, framförallt i jämförelse med t.ex. trapetsskruvar. Våra kulskruvar finns i utföranden med både intern och extern återföring av kulorna, samt med cylindriska, flänsade eller fyrkantiga muttrar. Bland de flänsade muttrarna har vi flera modeller och storlekar enligt DIN 69051 standard. Som tillval finns smörjtankar för längre underhållsintervall och speciella tätningar för svår miljö.

Vi har rullade kulskruvar med diameter från 4 mm till 80 mm och stigning från 1 mm till 63 mm per varv. Som lagerstandard har vi rullade kulskruvar med diameter 16-50 mm och stigning 5-40 mm. Naturligtvis kan vi leverera alla modeller med spindlar ändbearbetade enligt er ritning.

Leverantörer
Hiwin Aratron

Lagerförda rullade kulskruvar med flänsade muttrar enl. DIN standard

Vårt lagersortiment omfattar höger- och vänstergängade rullade kulskruvar med flänsade muttrar (FSI/FSC) som följer DIN 69051 standard.

Högergängade lagerförs i diameter 16-50 mm med stigning 5-40 mm och vänstergängade i diameter 20, 32 och 40mm med stigning 5mm. Noggrannhetsklass C7 (0,05/300mm) avseende stigningsnoggrannhet och mutterspel på max 0,02 mm, 0,04 mm respektive 0,07 mm beroende på storlek.

Lagerförda rullade kulskruvar med fyrkantsmutter

Vårt lagersortiment omfattar rullade kulskruvar med fyrkantsmuttrar (SSV) för enkel och kompakt montering.

Dessa lagerförs i diameter 16-32 mm med stigning 5 eller 10 mm. Noggrannhetsklass C7 (0,05/300mm) avseende stigningsnoggrannhet och mutterspel på max 0,04 mm eller 0,07 mm beroende på storlek

Övriga modeller kulskruvar

Vårt övriga sortiment av rullade kulskruvar omfattar diameter 6-80 mm och stigning 1-63 mm.

 

Här finns cylindriska, flänsade och fyrkantiga muttrar i många utföranden ner till noggrannhetsklass C5 (0,023/300mm), samt möjlighet till anpassat spel eller förspänning.

Flertalet modeller går att få i vänstergängat utförande, eller med hårdförkromning för att öka rostskyddet.

E2 smörjtank

Som tillval kan vi leverera muttrar med smörjtankar för utökat underhållsintervall.

Kontakta oss för mer information.

Ytbehandling/Hårdförkromning av kulskruvar

Som tillvall kan vi leverera hårdförkromade spindlar, bl.a. ytbehandlade enligt Duralloy TDC processen, för att öka rostskyddet.

Kontakta oss för mer information.