lyftpelare aratron

Lyft din applikation till rätt höjd med våra lyftpelare

Lyftpelare används för höjdjustering av fixturer, arbetsstationer, kontorsbord och medicinska applikationer. De är konstruerade för att ta upp snedbelastningar och finns i tvådelade eller tredelade teleskopiska aluminiumprofiler. Med lyftpelare kan applikationen snabbt och enkelt höjdregleras så att operatören alltid kan arbeta i rätt nivå, oavsett objektets storlek. Justeringsmöjligheterna är även praktiska när flera personer delar på en arbetsplats.

Våra lyftpelare används ofta i kontrollbord med stor last, som ska kunna justeras ergonomiskt, till exempel på larmcentraler och övervakningscentraler. De är också vanliga i medicinsk utrustning som måste kunna höjdjusteras, till exempel i olika behandlingsstolar. Ytterligare ett användningsområde är inom tillverkningsindustrin, där lyftpelare används för att justera applikationen i rätt höjd för varje tillfälle.

Välj mellan likström och väggström

En av våra stora fördelar är att vi erbjuder lyftpelare för både likström och 230 V. Batteridrift är praktiskt för rörliga applikationer, till exempel operationsbord och i mobila applikationer såsom till förarsätet i en båt eller ett fordon.

Brett sortiment och kundanpassning

Samtliga lyftpelare i sortimentet är glidlagrade och underhållsfria. De är avsedda för tryckande laster och kan vändas upp och ned om så önskas. Beroende på krav på hastighet, slaglängd, driftspänning och storlek, väljer du den typ som passar dig. Du kan välja mellan en enkel singelpelare eller upp till fyra parallella pelare i samma system. De flesta är kundanpassade utifrån applikationen och vi har modeller från 800–4500N med slaglängder mellan 100–1000 mm. I kombination med våra ställdon för vridning, vinkling eller rotation ökar användningsområdena ytterligare.

  • Lyftpelare AC/DC

    Denna typ av lyftpelare lämpar sig för parallelldrifter (2-, 3- eller 4-system) samt vid behov av positionering eller minnesfunktion.