ställdon aratron

Linjära elektriska ställdon för alla behov

Linjära elektriska ställdon är ett enkelt alternativ till pneumatiska och hydrauliska cylindrar och kan i många fall kundanpassas redan vid små antal. Har du något som skall lyftas, tryckas eller dras, använder du med fördel ett elektriskt ställdon!

Marknadens bredaste utbud

Aratron arbetar med fem olika leverantörer och har marknadens bredaste sortiment av elektriska ställdon. Vi täcker in alla kraftbehov, från minsta möjliga till de allra största. Ställdonen finns för alla spänningsvarianter, både 12V och 24V likström, 230V samt 3-fas för industribehov. Kraftmässigt har vi små ställdon från 50N upp till 25000N, med slaglängder på upp till 2000 mm.

Våra ställdon återfinns i många olika applikationer inom medicin, sängar, möbler, rehab, automation, materialhantering, förpackning, ventilation, fordon, papper och stålindustrin. Vi arbetar till stor del mot bygg- och ventilationssidan där ställdon används bland annat för att öppna och stänga takfönster och brandluckor.

De finns även i handikappapplikationer för bilar och i industriella applikationer. Ett starkt växande område för ställdon finns inom miljö- och energisektorn.

 • AC-ställdon

  Våra AC-ställdon inom detta kraftområde kännetecknas av inbyggda ändlägesbrytare, termovakter i motorn och ett kompakt utförande samt enkel installation.

 • DC-ställdon

  Här finns allt ifrån små kompakta industriställdon för 12/24 VDC till de ställdon som används för sjukvårdssängar, undersökningsbritsar och –stolar samt komfortreglering av möbler.

 • Reglage

  Ett stort sortiment har genom åren växt fram, främst pga designkrav. Idag är användarvänlighet såsom tydlighet, enkelhet och ergonomi mycket viktigt samt att det är förpackat i en stilren design.

 • Styrboxar

  Utifrån din applikation tar vi fram en lämplig styrbox. Oavsett om det gäller singel- eller parallelldrift, IP-klassning eller medicinnormer, har vi ett alternativ till dig.

 • Tillbehör

  Här finner du tillbehör som kompletterar vårt ställdonsprogram. T ex batteri back-up, separata gränslägesbrytare, övervakningsmoduler, nätadaptrar, monteringsdetaljer, sängbeslag mm.

 • Servoställdon

  När du behöver ett elektrisk ställdon med hög hastighet och repeternoggrannhet samt möjlighet till kontinuerlig drift, då är det servoställdon som gäller.