Senaste nytt
  • Interactive E-learning Tool från Continental

    Missa inte utbildningsverktyget Interactive E-learning Tool från Continental - med massor av information, kurser och filmer om både kuggremsteknik och Continentals remmar.

  • Nu också stöd för Ethernet Powerlink!

    Nu har våra servo- och frekvensomriktarprodukter även stöd för Ethernet Powerlink!

  • Hej där!

    Nu söker vi en ny kollega till vår applikations- och konstruktionsavdelning. Är det kanske du?

14 April 2021 | Aratron

Växla upp med vinkelväxlar från Nidec Graessner

Mycket har förstås hänt sedan den första patenterade planetväxellådan 1781! Inte minst har växelföretaget Graessner de senaste 65 åren bidragit med högteknologisk utveckling och konstruktion inom området, vilket har resulterat i växlar i världsklass – med en kombination av hög precision och prestanda. Sedan tre år är bolaget förvärvat av det världsomspännande japanska företaget Nidec och heter idag Nidec Graessner. Med en ytterligare breddad portfölj och med samma stolta värdeord – kvalitet, tillförlitlighet och punktlighet – är man idag en effektiv och stark partner med såväl konstruktion och tillverkning som service och logistik i tyska Dettenhausen. I Aratrons sortiment hittar du Nidec Graessners planetväxlar för alla typer av drifter och utväxlingar.

DynaGear
DynaGear är vår kompakta vinkelväxel som utvecklats för att uppnå mycket dynamiska servomotorlösningar. Utväxlingar från 3:1 till 15:1 (enstegs) samt upp till 100:1 (tvåstegs). Med hus i aluminium och permanentsmörjning är växeln i princip helt underhållsfri (vid normala driftsförhållanden). DynaGear är kompatibel med alla typer av servomotorer på marknaden. Hög verkningsgrad på 96 % och kapslingsklassen IP64.

DynaGear finns även i versionen DynaGear Eco, med begränsat antal utväxlingar. Modellen är framtagen för att möta marknadens efterfrågan på kostnadseffektiva lösningar.

PowerGear
PowerGear är en serie högkvalitativa växlar, utvecklad för specifika vridmoment och hastighetsförhållanden. Växeln överför höga effekter och garanterar högsta prestanda. Med sin kompakta design är den perfekt för små utrymmen med minimala inbyggnadsmått. Levereras permanentsmord och är därmed i princip underhållsfri, under normala driftsförhållanden. Finns i hålaxelutförande eller som utgående axel. Mycket hög verkningsgrad på 98% ger besparade energikostnader.

PowerGear finns i version P (standardutförande), X (förstärkt utförande), HS (high speed) samt i versionen PowerGear Mini (miniatyrväxel) i extremt lätt aluminiumutförande med med samma kraftfulla prestanda.

EvoGear
EvoGear är vår flexibla all-round-växel som erbjuder fyra olika konfigurationer; L (solid axel), LSV (hålaxel), PLS (solid axel med planetutgång) samt PLT (solid axel med planetsteg och robotfläns). En högpresterande växel med i kompakt och lågviktsdesign. Energibesparing tack vare sin höga verkningsgrad på upp till 96%.

Här hittar du vårt växelsortiment