Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.

  • Section Break

Dela länk

Kopiera länken nedan för att dela den aktuella produkten

Kuggrem - Gummi

För att komplettera vårt stora utbud av PU remmar kan vi även erbjuda en mängd varianter av gummiremmar från världsledande Contitech.

Lämpar sig speciellt för ren effektöverföring och används i allt från bilindustrin till verktygsmaskiner och åkattraktioner på nöjesparker. Om förhållandena är svåra eller till och med extrema kan vi hjälpa till att ta fram remmar med olika gummiblandningar och slitytor som passar just era behov.

För synkron, roterande kraftöverföring finns HTD-, STD- och CTD-profil.
För linjära drifter som exempelvis automatiska dörröppnare lämpar sig profilerna HTD och STD.

Traditionellt används oftast stålhjul för drivning av gummiremmen, i vissa applikationer kan man med fördel även använda aluminiumhjul. Hör med oss om vad som passar bäst i er applikation.

Förutom nedanstående remtyper har vi även Poly-V och kilremmar i sortimentet.

Leverantörer

Kuggrem - HTD

HTD med sin rundare tandprofil är en utveckling av den traditionella delningen för att kunna ta upp mer kraft. Dess höga tandprofil minskar risken för överkuggning. För att klara de större belastningarna är korden av glasfiber. HTD remmarna finns i flera olika utförande; utöver std remmarna finns CXP vilken lämpar sig för höga hastigheter/effekt och finns i delningarna 3M, 8M samt 14M. CXA typen lämpar sig för höga moment och finns i delningarna 8M samt 14M.

Kuggrem - STD

STD är en variant av HTD profilen men tandprofilen är något tillplattad för att skapa en tystare gång. I övrigt samma egenskaper som HTD. Utöver standardremmarna finns CXP vilken lämpar sig för höga hastigheter/effekt och finns i delningen 8M. CXA typen lämpar sig för höga moment och finns i delningen 8M.

Kuggrem - CTD Synchrochain

Syncrochain är en rem som egentligen är gjord av polyuretan, men remmens egenskaper och användningsområde gör att vi placerar den bland gummiremmarna. Profilen är CTD 8M eller 14M. Synchrochain är det optimala alternativet till kedjedrifter. Fördelen med den här remmen är att den passar till både HTD och Polychainhjul.

Trapetsdelning

Trapetsdelning är den traditionella delningen i tum. Där har vi H, L, XL och MXL delningarna som standard. Polyesterkord är standard, andra kordtyper på förfrågan.