kuggrem aratron

Kuggremsdrifter för låga ljudnivåer, underhållsfrihet och hög positionsnoggrannhet

Rätt kuggar i maskinen – med våra kuggremsdrifter står det aldrig still

Förutom marknadens bredaste utbud av kuggremsdrifter har vi stor erfarenhet och kunskap inom området. Våra egentillverkade kuggremshjul (läs mer här) håller en kvalitetsnivå som är oöverträffad globalt. Tack vare detta garanterar vi dig kuggremmar som inte slits ut i förtid, vilket öppnar upp för stora besparingar och färre driftstopp. Genom att vi kan kombinera kuggremsdrifter med andra applikationer slipper du också anlita flera olika leverantörer.

Kuggremsdrifter i transmissioner minskar buller och ökar verkningsgraden

Inom transmissioner, det vill säga vid överföring av kraft, ersätts äldre teknikens kedjedrifter alltmer av kuggremsdrifter. Fördelarna är många. Förutom lägre ljudnivå, underhållsfrihet och en högre positionsnoggrannhet får du ut en hög verkningsgrad och högre hastigheter i transmissionen. Våra kuggremmar för transmission är färdiggjutna utan några skarvar. De finns i en mängd längder och vi kapar dem till önskad bredd efter dina önskemål.

Underhållsfria kuggremsdrifter i linjärdrift klarar höga hastigheter

Linjärtransmissioner används främst inom hanteringsteknik, i industrirobotar och i ritningsmaskiner när en enhet ska förflyttas linjärt. För linjärdrifter har den stålkordsförstärkta polyuretan-kuggremmen en unik kombination av egenskaper. Kuggremmen klarar hög hastighet och hög repeternoggrannhet, låg ljudnivå och är underhållsfri eftersom ingen smörjning eller efterspänning krävs.

Kuggremsdrifter i transportörer för många möjligheter

När gods ska transporteras är polyuretan-kuggremmen mycket lämplig då den kan kundanpassas på många sätt. Kuggremmen kan förses med påsvetsade medbringare som fixerar godset under transport alternativt används ATN systemet där medbringarna skruvas fast i remmen. Du kan även få en kuggrem belagd med olika material för att öka eller minska friktionen mot godset samt göra kuggremmen tåligare.

 • Beräkningsprogram / CAD-verktyg - Teknik

  Mulco Belt Pilot, vår produktkatalog som erbjuder CAD-nedladdning och ett beräkningsprogram, kan användas till att lägga upp individuella konstruktionslösningar online och ladda ned CAD-modeller utan kostnad.

 • Kuggrem - Polyuretan

  Breco, Brecoflex och Synchroflex är kuggremmar tillverkade av slitstark polyuretan, armerade med töjningstålig stålkord. Kombinationen av dessa högvärdiga material bildar basen till starka och driftssäkra kuggremsdrifter från våra världsledande leverantörer.

 • Kuggrem öppen längd - Polyuretan

  Kuggremmar i polyuretan med öppen längd (metervara) som skarvas till valfri längd. Används i t ex linjärenheter och företrädesvis i transportörsdrifter.
  Olika varianter för olika behov.

 • Flatremmar & Rundremmar

  Flatremmar är kuggremmar tillverkade av slitstark polyuretan, armerade med töjningstålig stålkord. Kombinationen av dessa båda högvärdiga material bildar basen till starka och driftssäkra kuggremdrifter från våra världsledande leverantörer.

 • Övriga remmar - Polyuretan

  Vissa applikationer är mer krävande och kan därmed erfordra ett annat material eller andra egenskaper. Här finner du några av våra remmar för specifika behov.

 • Kuggrem - Gummi

  För att komplettera vårt stora utbud av PU-remmar erbjuder vi en mängd varianter av gummiremmar från världsledande Contitech.

 • Transportremmar

  Våra kuggremmar kan beläggas med olika material för att ändra friktionen. De kan förses med påsvetsade medbringare, som fixerar godset under transport, eller använda vårt flexibla ATN-system, där medbringarna skruvas i remmen.

 • Tillbehör/Tillval - spännelement, brythjul etc

  För att komplettera funktionen har vi ett omfattande sortiment av tillbehör, till exempel klämplattor, spännplattor, brytrullar, spännrullar, spännelement och glidskenor. Dessa detaljer är nog så viktiga för att få ut en maximal funktion. Kontakta oss så hjälper vi dig säkerställa en optimal lösning.