Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.

  • Section Break

Dela länk

Kopiera länken nedan för att dela den aktuella produkten

Beräkningsprogram / CAD-verktyg - Teknik

Här har vi samlat allmän information kring begreppet kuggremmar. Du får hjälp med hur du gör beräkningar, vilka material vi använder i remmarna, vilka toleranser som kuggremmarna har mm.

Leverantörer

Teknik/Beräkning

Grunderna för remberäkning.

Med Mulco Belt-Pilot kalkyleringsprogram kan du skapa egna konstruktionslösningar på nätet. Registrera dig för kostnadsfri tillgång – sedan är du igång! Bestäm antal kuggar, dimensionera rembredden, koordinater och bestäm remhjulets diameter.

 

Är du intresserad av en enkel genomgång av programmet Belt-Pilot med oss via Teams, så är det bara att du kontaktar oss på info@aratron.se.

 

Klicka här för att komma till Belt-Pilot eller använd länken nedan.

 

Vid frågor, kontakta oss via info@aratron.se eller via telefon +46 8 404 16 00.

 

OBS! Läs gärna mer om våra unika remmar ContiTech GENIII och BrecoMove där det finns möjlighet att minska rembredden upp till 30% och använda en styvare rem (BrecoMove).

Material

Utöver standardplast och stålkord kan kuggremmarna beställas med rostfri- eller högflexibel kord samt material för låg/hög temperatur eller godkänd för livsmedelsindustrin.

Förspänningskraft

Förspänningen har till uppgift att garantera en minsta spännkraft i den slaka parten så att inkuggningen i den drivna skivan är säkerställd.

Remspänningsmätare

För att säkerställa att en remtransmission har rätt förspänning bör man använda en remspänningsmätare.

Mätaren presenterar ett Hertz tal vilket kan omräknas till en förspänningskraft. Korrekt förspänning gör att rem och lager inte slits i onödan. Det reducerar även ljudnivån i driften.  SM5 kan mäta förspänningen i alla typer av remmar och är mycket lättanvänd. Aratron bistår gärna med råd vad gäller förspänning och handhavande av SM5.

Ledande tillverkare av linjärenheter föredrar SM5.