Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.

  • Section Break

Dela länk

Kopiera länken nedan för att dela den aktuella produkten

Tillval till kuggremmar

När gods ska transporteras är polyuretan-kuggremmen mycket lämplig då den kan kundanpassas på många sätt. Kuggremmen kan förses med påsvetsade medbringare som fixerer godset under transport alternativt används ATN systemet där medbringarna skruvas fast i remmen. Du kan även få en kuggrem belagd med olika material för att öka eller minska friktionen mot godset samt göra kuggremmen tåligare. Vi kan leverera kuggremmar med hål för att stabilisera gods med hjälp av vakuum och kuggremmar med inbyggda magneter. Genom att skära eller slipa kuggremmarna kan vi anpassa dem exakt till den bredd och tjocklek som era behov kräver. Allt detta ger dig stor möjlighet att få ett unikt transportband enligt dina specifikationer. Dessutom får du kuggremmens fördelar av att inte slira samt ge en hög positionsnoggrannhet.

Leverantörer

Kuggrem - Belagd

Genom att belägga remmen med ett eller flera olika material är det möjligt att åstadkomma olika egenskaper, t.ex. hög eller låg friktion, mjuk, hård eller elastisk yta.

Kuggrem - ATN

ATN profilen är speciellt framtagen för transportörer.

Remmens mutterfickor medger att man kan montera egna designade medbringare/fixturer. Detta är ett mycket smidigt system då det också blir enkelt att skifta medbringarna om produkten ändras. ATN är ett bra alternativ till kedjor fast med kuggremmens alla fördelar.

Mekanisk bearbetning

För att få till speciella egenskaper kan remmen bearbetas mekaniskt.

Kuggrem - Medbringare

Kuggremmen kan förses med påsvetsade medbringare anpassade för önskad transportuppgift.

Vi har över 2000 befintliga medbringare att välja mellan. Passar ingen från det befintliga utbudet finns möjlighet att ta fram en helt specifik medbringare för just era ändamål.

Kuggrem - Metalltand

En vidareutveckling av ATN-systemet har lett fram till en ännu starkare fastsättning av profiler.

Profilerna skruvas fast i en metalltand som fördelar kraften längs med hela rembredden, som då kan ta mera last än ATN-fästena. Passar remprofil ATN10, ATN20, AT10 och AT20.

Mekaniskt remlås

Kuggremlås från Breco för AT10 och T10 profil används främst för drifter med medium last men där det är krävande montering och remmen endast kan sättas ihop inuti maskinen.

Glidskenor

Glidskenor används som stöd och styrning av transportörremmar.

Glidskenorna är som standard 2000 mm långa och anpassade till de standardiserade rembredderna som finns. Glidskenorna kan fås med eller utan stödkant. Vi har även möjlighet att leverera glidskenor enligt ritning. Materialet i glidskenorna är  normalt tillverkade av högmolekylär polyeten vilket ger låg friktion kombinerad med hög slitstyrka. Fråga oss om du är intresserad av andra material.