Jag har en fråga

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig senast närmaste arbetsdag. Du behöver absolut inte fylla i alla fält, men tänk på att ju mer specifik du är om ditt ärende, desto enklare för oss är det att utse rätt kontaktperson till dig.

  • Section Break

Dela länk

Kopiera länken nedan för att dela den aktuella produkten

Kuggremshjul

Vi har tillverkat kuggremshjul enligt kundritningar i över 30 år. Du kan välja att göra ritningen själva eller med hjälp av vår kuggremshjulskonfigurator där ni får ut färdig CAD-ritning i valfritt format. Vi tillverkar i olika material såsom plast, stål, rostfritt, aluminium och mässing. Kuggremshjulen kan även ytbehandlas för större motståndskraft mot yttre påverkan. Vi anpassar axelhål och kilspår för att passa befintlig utrustning vid behov. Enstaka prototyper och hela serier.

Här kan du se hur vi tillverkar våra kuggremshjul vid vår verkstad i Järfälla.

Vi har ett även ett omfattande lagersortiment av kuggremshjul i en mängd olika varianter. I standardsortimentet har vi exempelvis kuggremshjul med eller utan gavlar, med förborrat axelhål. Vid omfattande bearbetningar eller större antal rekommenderar vi tillverkning enligt ritning.

Leverantörer
Aratron logo ATEF logo Günter Sievers logo

Kuggremshjul enl. ritning

Vi har tillverkat kuggremshjul enligt kundritningar i över 30 år.

Standard kuggremshjul

Standard lagerförda kuggremshjul för kuggremmarna AT, T och ATP i aluminium. Hjul är förborrat och kan bearbetas. Vid omfattande bearbetningar eller större antal rekommenderar vi tillverkning enligt ritning.

Kuggremshjul - Gavelplacering

Kuggremmarna måste föras så att de inte löper av åt sidan. Styrningen sker i regel med gavlar på kuggremshjulen eller spännrullen. Alternativ till gavlar är att använda sig av en självstyrande kuggrem.