Senaste nytt
  • Vi är stolt barnsupporter!

    Vi är stolt barnsupporter! Med såväl små som stora bidrag till barncancerfonden kan vi alla vara med och hjälpa till att förebygga och bekämpa cancer hos barn. Var med i kampen du också!

  • Linjärenheter HX från Hiwin

    HIWIN Mikrosystem sätter nya design- och kvalitetsstandarder för linjärenheter med kuggremsdrift, kulskruvsdrift eller linjärmotordrift.

  • Kom och träffa oss på Elmia Automation!

    Kom och hälsa på oss under Elmia Automation, 14-17 maj 2024. Vi ses i monter D01:31!

Hiwin_totallösningar_nyhet_stor
14 Oktober 2022 | Aratron

Konkurrenskraftiga och kostnadseffektiva totallösningar

Att skapa optimala systemlösningar för roterande och linjära rörelser är ett komplext och tidskrävande arbete som kräver en bred teknisk kompetens inom både mekanik och elektronik.  På Aratron har vi den kompetens som krävs för att hjälpa kunden under hela projektprocessen – från idé till koncept och lösning.

HIWIN linjärmotorenheter – en komplett, glappfri lösning med hög prestanda
LMSSA är en serie direktdrivna linjärmotorenheter utan transmission, som ofta kan ersätta mekaniska linjärenheter med drivning via kulskruvar eller med kuggremmar. Då HIWIN tillverkar alla ingående komponenter i egna fabriker, så har LMSSA linjärmotorenheter blivit ett mycket konkurrenskraftigt alternativ till andra linjärenheter med mekaniska transmissioner.

HIWIN direktdrivna momentmotorer – glappfri drift utan mekanisk transmission
DMN momentmotorer är kompletta inbyggnadsfärdiga, glappfria drivsystem med mycket hög precision. Motorerna har hålaxelutförande med inbyggda robusta kryssrullager som tar stora laster och sidomoment. Finns att få med olika typer av pulsgivare. HIWIN erbjuder mycket prisvärda system med lägre totalkostnader över tid vid jämförelse med indexerings- och rundmatningsbord med mekaniska transmissioner.

HIWIN DRA robotväxel – ett komplett system med servomotor och driver
DRA ”Datorker Rotary Axis” är en servomotor med en påbyggd ”Strain wave Harmonic” växeltyp. Ett kompakt och glappfritt drivsystem som främst används i robotar och applikationer med stora krav på kompakthet med låg vikt och hög precision. HIWIN kan även erbjuda flera typer av Datorker robotväxlar utan motorer.

Hiwin KK – kompakta linjärenheter
KK linjärenheter är en serie prisvärda linjärenheter där HIWIN nu kan erbjuda kompletta lösningar med servodrifter och kablage. Kundanpassade lösningar och fleraxliga lösningar är också möjliga.

HIWIN HX – en serie linjärenheter som tillverkas av HIWIN i Tyskland
Korta leveranstider och en användarvänlig mjukvara där man snabbt kan konfigurera linjärenheter och få CAD-modeller på en- eller fleraxliga systemlösningar. Linjärenheterna finns i flera olika varianter och storlekar, med möjlighet att kunna anpassa för olika motorfabrikat. Ladda ner Hiwin HX produktkatalog (pdf).

Är du nyfiken på mer? Ytterligare produktinformation hittar du här .