Kategorier Senaste nytt
  • Linjärmotorenhet LMSSA - komplett för snabb driftsättning!

    Nu introducerar vi LMSSA linjärmotorenheter från HIWIN Microsystem i Taiwan. Linjärmotorenheterna levereras som ett komplett linjärsystem, inklusive servodriver och kablage, vilket förenklar inbyggnaden och driftsättningen.

  • Tillgänglighet och status med anledning av COVID-19

    Just nu är det mycket som är upp och ned i världen under pågående Corona-pandemi. Vi finns på plats! Läs mer om vår tillgänglighet och de åtgärder vi vidtagit med anledning av COVID-19.

  • Välkommen till Aratrongänget, Liban!

    Äntligen är Liban på plats hos oss och vi är superglada att hälsa honom välkommen! Liban, som kommer från en utbildning vid KTH Maskinteknik, tar plats som utesäljare inom ställrörelse och stärker vår organisation ytterligare. Varmt välkommen till oss och vi hoppas att du kommer att trivas fint!

29 Oktober 2019 |

Starkare tillsammans med HIWIN

I mer än 25 år har vi på Aratron byggt upp ett gediget tekniskt kunnande inom linjära rörelser. Det betyder inte att vi har slagit oss till ro. Att ständigt utveckla och förbättra våra produkter är en självklar ingrediens för att vi ska ligga i teknisk framkant. Därför samarbetar vi till exempel med Hiwin som är en världsledande leverantör av rörelseteknik.

Storsatsning på FoU
Hiwins breda produktportfölj med komponenter av världsledande kvalitet täcker in behovet av kontrollerade rörelser till alla tänkbara applikationer, från små precisionsinstrument till stora maskiner. Sett till specifika produkter är de dessutom störst i världen på kulskruvar och näst störst inom skenstyrning.

Företaget grundades i Taichung i Taiwan 1989 och firar alltså 30-årsjubileum i år. Med över 5 400 medarbetare och en verksamhet över stora delar av världen omsätter de över 7 miljarder kronor.

Miljömedvetenhet, pålitlig kvalitet och höga ambitioner när det gäller forskning och utveckling är några av vår duktiga samarbetspartners styrkor. Patenten är många och varje år släpper Hiwin ett stort antal nya, innovativa produkter. Tack vare vårt nära samarbete och deras stora lyhördhet har vi kunnat tillgodose våra kunders specifika och unika behov av skräddarsydda produkter.

Grattis på 30-årsdagen önskar vi på Aratron!